Merhaba, C programlama dilinde karşımıza pointer diye bir kavram çıkmakta bunu elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım.
Pointer nedir?
Pointer, Türkçesi ile gösterici veya işaretçi anlamına gelmektedir. Bir değişkenin hafızada ki değerini gösterir.
Pointer Tanımlama
veri tipi *pointerAdi; şeklinde tanımlanmaktadır. Veri tipi, değişkenin türünü belirtir. Bildiğimiz string, char, int..
Peki pointer ile değişkenin hafıza değerini nasıl öğreneceğiz?
Bir değişkenin başına, "&" işaretini getirirsek hafızada ki yerini bulabiliriz.
Örneğimizi verelim.
En başta integer türünde bir pointer tanımladım. Ardından integer türünde 10 değerine sahip bir değişken tanımladım, a değişkeni. Dikkat edeceğimiz en önemli şey, tanımlanan pointer hangi türde ise o türde değişken tanımlamalıyız.
Bizim pointer ve değişkenimiz integer.. Bu tanımlamalardan sonra;
"p=&a;" ile a değişkenimizi tanımladığımız "p" pointerı sayesinde, hafızada ki adresini elde edebileceğiz.
Pointer konusunda temel bilgi vermek istedim. İyi forumlar.
Pointer nedir?
Pointer, Türkçesi ile gösterici veya işaretçi anlamına gelmektedir. Bir değişkenin hafızada ki değerini gösterir.
Pointer Tanımlama
veri tipi *pointerAdi; şeklinde tanımlanmaktadır. Veri tipi, değişkenin türünü belirtir. Bildiğimiz string, char, int..
Peki pointer ile değişkenin hafıza değerini nasıl öğreneceğiz?
Bir değişkenin başına, "&" işaretini getirirsek hafızada ki yerini bulabiliriz.
Örneğimizi verelim.
Kod:
int *p;
int a=10;
p=&a;
En başta integer türünde bir pointer tanımladım. Ardından integer türünde 10 değerine sahip bir değişken tanımladım, a değişkeni. Dikkat edeceğimiz en önemli şey, tanımlanan pointer hangi türde ise o türde değişken tanımlamalıyız.
Bizim pointer ve değişkenimiz integer.. Bu tanımlamalardan sonra;
"p=&a;" ile a değişkenimizi tanımladığımız "p" pointerı sayesinde, hafızada ki adresini elde edebileceğiz.
Pointer konusunda temel bilgi vermek istedim. İyi forumlar.