Öncelikle iyi geceler
Programlama için,en faydalı olabilicek dil hangisidir.
Teşekkür Ederim...
Teşekkür Ederim...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
x86 asm
ben mi konudan çok uzağım yoksa bişiyler ters mi gidiyo diye bakınıyorum da assembly ile ne programlayacak arkadaş
paşa gönlü ne isterse.
Bu işin mantığı şöyle, Elektronik ortamda gördüğünüz her şey 1 ve 0 dan oluşur. Videolar, resimler word ve excel dosyaları vb. C++ , Delphi, C# gibi diller sizin yazdığınız kodu önce makine diline çevirir sonra kod çalışır. Bu sırada bir çevirim işlemi olduğu için çalışması assambly ye göre yavaş olur. Fakat programı C++ , Delphi, C# gibi dillerle yazma süreniz en az 20 kat daha hızlı olur. Assambly de hız gereken rpogramlar yazmalısınız. Diyelimki kamerada aldığı yol cigilerini takip ederek kendi kendine giden bir araba yapıyorsunuz. Programı c de yazarsanız kameradan görüntü size gelene kadar araç çizgiyi geçecektir. Bu durumda assambly yi kullanırsınız.
alıntıdır doğruluğu hakkında fazlası ile bilgi sahibim.
bu kadar derine düşmen giriş için saçmalıktır kendini gelişen teknolojiye ayak uyduran yada köklü ve kısmen zorunlu duran dillere yönelt.
Katılmıyorum. Assambly'i sanki hız belirteci gibi anlatmışsınız. Fakat C#'da kodların IL'e vs. çevrildiği doğru. Giriş için zaten kimse önermez. Fakat "En iyi dil nedir?" gibi bir soru geldiğinde insanlardan Java, C# gibi cevaplar beklemek absürt. Konuyu açan üye "En faydalı dil nedir?" demiş. Doğal olarak Assambly'i örnek vermek gayet mantıklı. Benim cevabıma gelecek olursak, en faydalı dil kullanım amacınıza göredir. Tamamen farklı avantajlı, farklı diller. Fakat genel olarak bakarsak bende Assambly derim.
Öncelikle iyi geceler
Teşekkür Ederim...
Öncelikle iyi geceler
Teşekkür Ederim...
X68 asm en iyisi