arkadaşlar en son aynı sorunu sudoku yazarken yaşamıştım. amacım sudokuda rasgele oyunlar oluşturup zorluk derecesine göre belli kısmını göstermekti. bir sürü for döngüleri vardı. ve sorunu anlamamıştım bi süre çok zorlanmıştım. sürekli sayı üretmeye çalışırken bazı olasılıklarda sayı üretememeye başlıyodu bu durumda baştan başlaması gerekiyodu. exit for la sonsuz döngü oluşumunu engellemiştim. yani abzen sonsuz döngü oluşuyodu bazen oluşmuyodu. şimdi buna benzer bişey yaşıyorum ama for döngüsü kullanmıyorum. program takılıyo hiçbişey yapmamaya başlıyo. program sürekli kendini tekrar edecek şekilde yazıldı. 5 adet timer var ve timer 5 te işlem bitince en başa dönüyo program. herşey güzel işliyo kodlarda sıkıntı yok. program sürekli modem ara yüzüne bağlanıp reset atıyo. modemi 10 15 sn dinlendiriyorum timer sayesinde tekrar reset atmadan önce. araki işlemler 2-3 saniye sürüyo çünkü. modemi dinlendirince 7 kere daha tekrar etmiş kendini ama yine takılmış program. normalde ikinci döngüde takılıyodu. bu sorunu nasıl aşarım ? önerilerinizi bekliyorum ??