Merhaba Arkadaşlar Bu Makalemde Sizlere Kısa İyi Bir Program Ortaya Koymak İçin Ne Yapabileceğinz Hakkında Bir Kaç Öneride Bulunucam.
Öncelikle Programda Görsellik Çok Ama Çok Önemlidir.
Görsellik Dediysekte Abartmaya Gerek Yok Bakıyorum Dev Gibi Butonlar Textler Vs.
Hiç Gerek Yok Sade Olsun Şık Olsun.
Programda 2 Tane Button Var Bütün Ekranı Kaplıyor Kötü Durmaz Mı Sizcede ?
O Yüzden Grafiklerde Sadeliğe Önem Verin.
Tabikide Görsellik Kadar Kodlarda Önemlidir.
Kodlarda Türkçe Karakter Kullanmamnızı Tavsiye Ederim.Sebebi İse Yabancı Biri Açarsa Programınız Hata Verebilir Ve Performansı Düşebilir Bu Yüzden Özel Bölümler Hariç Her Zaman Kaçının.
Kodları Foruma Yığmayın , Modullerden Fonksiyon Olarak Çekin Hem Program Rahatlar Kasmaz Hemde Pratik Olur Sizin İçinde Çalışmanız Daha Rahat Olur Ve Kafanız Karışmaz.
Vb6 Demek APİ Demektir Neredeyse Programınızda Sizlere Kolaylık Sağlayacak Apileri Kullanmaktan Asla Çekinmeyin Savurun Savuşturun
Kullanıcının Programa Kolay Erişebilmesi İçin Mümkün Oldukça Ocxlerden Kaçınılmalı USER Controllere Daha Fazla Önem Verilip Yüklenmeli Böylece Program Sorunsuz Daha Rahat Çalışacaktır
Programılarınıza Gereksiz Kod Yüklemeleri Yapmayın.
Mesela Msn Frezer vs Gibi BAsit Bir Program Yaptınız Programa Şifreli Giriş Koydunuz.
Neden ? Hiç Gerek Yok Nasılsa Vereceksiniz O Şifreyi.
Formun Arka Planına Resim Koymak Yerine Düz Bir Renk Yapın. Sade Ve Güzel Olur Resim Ekleyince Checkler vs.(Varsayılan) Arka Plan Saydam Olmadığından Af Edersiniz AMa Rezalet Görülecektir.
Başkasının Tasarımını Çalmayın.Ondan Fikir Alın Sen AYnısını Yaparsan Hem Emek Hırsızlığı Olur Hemnde ALdığın Kişiye Benzeteceğinden Kullanıcınında Kafası Karışabilir.
Ayrıca Şu Saçma Sapan Telif Hakkı Eklemeyin Ekleyenler Benim Gözümde "ÇOÇUK"Tur Açık Ve Net Söylüyorum.
Programın Telif Hakkı Vs. Yok Adam Onu Yazmış Biri Kontrol Etse Başınıza Bela.
Ayrıca En Önemli Nokta Hep AYnı Programları Yapıyorsunuz.
Keylogger , RAT , Antivirüs Vs. Bunlar Zaten İstenmeyecek Kadar Dolu Kaynıyor Edata.
Biraz Hayal Gücünüzü Kullanarak Farklı Alanlara Yönelin.
Programlama Mantık İstediği Kadar HAYAL Gücüde İster Bunu Asla Unutmayın.
Evet Şimdilik Bu Kadar
İyi Forumlar // HAKOPS
Öncelikle Programda Görsellik Çok Ama Çok Önemlidir.
Görsellik Dediysekte Abartmaya Gerek Yok Bakıyorum Dev Gibi Butonlar Textler Vs.
Hiç Gerek Yok Sade Olsun Şık Olsun.
Programda 2 Tane Button Var Bütün Ekranı Kaplıyor Kötü Durmaz Mı Sizcede ?
O Yüzden Grafiklerde Sadeliğe Önem Verin.
Tabikide Görsellik Kadar Kodlarda Önemlidir.
Kodlarda Türkçe Karakter Kullanmamnızı Tavsiye Ederim.Sebebi İse Yabancı Biri Açarsa Programınız Hata Verebilir Ve Performansı Düşebilir Bu Yüzden Özel Bölümler Hariç Her Zaman Kaçının.
Kodları Foruma Yığmayın , Modullerden Fonksiyon Olarak Çekin Hem Program Rahatlar Kasmaz Hemde Pratik Olur Sizin İçinde Çalışmanız Daha Rahat Olur Ve Kafanız Karışmaz.
Vb6 Demek APİ Demektir Neredeyse Programınızda Sizlere Kolaylık Sağlayacak Apileri Kullanmaktan Asla Çekinmeyin Savurun Savuşturun
Kullanıcının Programa Kolay Erişebilmesi İçin Mümkün Oldukça Ocxlerden Kaçınılmalı USER Controllere Daha Fazla Önem Verilip Yüklenmeli Böylece Program Sorunsuz Daha Rahat Çalışacaktır
Programılarınıza Gereksiz Kod Yüklemeleri Yapmayın.
Mesela Msn Frezer vs Gibi BAsit Bir Program Yaptınız Programa Şifreli Giriş Koydunuz.
Neden ? Hiç Gerek Yok Nasılsa Vereceksiniz O Şifreyi.
Formun Arka Planına Resim Koymak Yerine Düz Bir Renk Yapın. Sade Ve Güzel Olur Resim Ekleyince Checkler vs.(Varsayılan) Arka Plan Saydam Olmadığından Af Edersiniz AMa Rezalet Görülecektir.
Başkasının Tasarımını Çalmayın.Ondan Fikir Alın Sen AYnısını Yaparsan Hem Emek Hırsızlığı Olur Hemnde ALdığın Kişiye Benzeteceğinden Kullanıcınında Kafası Karışabilir.
Ayrıca Şu Saçma Sapan Telif Hakkı Eklemeyin Ekleyenler Benim Gözümde "ÇOÇUK"Tur Açık Ve Net Söylüyorum.
Programın Telif Hakkı Vs. Yok Adam Onu Yazmış Biri Kontrol Etse Başınıza Bela.
Ayrıca En Önemli Nokta Hep AYnı Programları Yapıyorsunuz.
Keylogger , RAT , Antivirüs Vs. Bunlar Zaten İstenmeyecek Kadar Dolu Kaynıyor Edata.
Biraz Hayal Gücünüzü Kullanarak Farklı Alanlara Yönelin.
Programlama Mantık İstediği Kadar HAYAL Gücüde İster Bunu Asla Unutmayın.
Evet Şimdilik Bu Kadar
İyi Forumlar // HAKOPS
" İzinsiz Paylaşılması Kesinlikle Yasaktır ! "