Program Yöneticisine Program Grubu Yarattırmak

cartman

Katılımcı Üye
28 Ara 2005
932
17
zBjk
Program Yöneticisine Program Grubu Yarattırmak

Visual Basic ile gelen kurulum programı yarrattığınız uygulamayı sabit diske kopyaladıktan sonra onun için Program Yöneticisinde bir grup yaratabilir.
Kurulum programı VB ile yazıldığına göre biz de bunu basit bir DDE (Dynamic Data Exchange / Dinamik Veri Alışverişi) bağlantısı kurarak kolayca başarabiliriz. Örneğimiz için boş bir form üzerinde bir komut butonu bir de bağlantıya aracı olacak "metin kutusu" yerleştirin ve oluşturduğunuz komut butonuna aşağıdaki kodları girin. Metin kutusunun ise bağlantıyı taşımaktan başka hiç bir işlevi yok. Sub Command1_Click()Text1.LinkTopic = "ProgMan|Progman" 'Bağlantı kurulacak programText1.LinkMode = 2 'Kullanıcı bağlantısı yaratText1.LinkExecute "[CreateGroup(VBasic)]"'Windows Program Yöneticisinde yeni bir grup yaratText1.LinkExecute "[AddItem(c:\vb\vb.exe, Visual Basic)]" 'Burada belirttiğimiz dizini kendinize göre değiştirin.Text1.LinkExecute "[AddItem(c:\vb\vb.hlp, Visual Basic Yardımı)]"'Gruba iki yeni öğe ekleText1.LinkExecute "[ShowGroup(VBasic, 7)]"'Grubu simge haline getir ve Visual Basic’e geri dönOn Error Resume Next 'Hata oluşursa işleme devam et. Sebep?'Windows 3.0 ile VB bu aşamada uyumsuzluk çıkarır!Text1.LinkMode = 0 ' bağlantıyı kesEnd ‘Son...End SubProgramı çalıştırdığınızda Program Yöneticinizde “VBasic” adında yeni bir grup oluşacak ve bu grubun içinde iki simge belirecektir. DDE kullanarak programlara bağlanmak onlara komut vermek ve bu sayede veri alışverişi yapmak çok kolaydır. DDE kullanarak Excel hücrelerinden veri kopyalama işlemini bile sadece kopyalanacak hücreleri tayin ederek kolayca gerçekleştirebilirsiniz.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.