programlama dili

Temas3108

Üye
14 Mar 2017
82
0
merhaba arkadaşlar ben 16 yaşındayım ve hedefimde yazılım müyendisliği var sizce programlama kurslarına gitmeliyim mi bana bi yararı olurmu yoksa değmez mi ?
 

EnTeReSSaN

Üye
14 Mar 2017
73
0
Dostum 16 yaşındaysan tahminim lise 2-3 sün. Derslerine ara vermeden elinden geldiğince bilgisayarda vaktini oyun dışında yazılım,programlama öğrenmeye ayır. Bu şekilde hem derslerinde başarılı olurken hem de geleceğe güzel bir temel atarsın. Lise sonda isen gideceğin üniversite hayatını değiştireceğinden programlama,yazılım öğrenmekten çok YGS/LYS de yüksek puan yapmaya odaklan. Zaten üniversitede baştan öğretecekler.

İyi forumlar
 

ArViX

Uzman üye
28 Şub 2013
1,273
0
cos a=cos bc
Yazılıma matematikten başlanır sonra yabancı dil öğrenilir sonra algoritma nedir akış şemaları nedir o öğrenilir ve en son olarak programlama dili seçilir sen 3-4 sonraki adımı istiyorsun ilk önce gitmen gerekenleri yazdım
 

Thanders

Üye
8 Ocak 2017
230
0
Beyler,, hepiniz yanlış diyorsunuz. Eleman hedef koymuş eyvAllah ama, bu eleman muhtemelen bir hevesle atıldı. Meslek seçmeden önce temelde olsa yaptıklarını yapmaya çalış. Yapabiliyormusun, hoşuna gidiyormu vs... Eğer tamam bu dersen otur ve ona yünelik çalış. Yazılım İYİ bir üniversitede de öğrenilir... İyi forumlar.
 

Belo212

Katılımcı Üye
26 Mar 2016
696
0
Kursa gerek duymazsın, çoğu dil için internetten gerekli dokümanları bulabilirsin.
Fakat çok vakit ayırma, derslerine odaklan. Eğitim sistemimizin gerektirdikleri bence bunlar.
İyi günler.
 

Gbmdpof

Kıdemli Üye
23 Eyl 2016
2,001
11
C# başla sonra C ye geç sonra Python öğren onu yala yut Java ile tabağı sıyır , he bak üstüne html css javascript koy , birde tatlı tabağıyla assembly ekle yanına, a dur dur hepsini boşver vb öğren kesinlikle
 

Mapzilla

Adanmış Üye
23 Eyl 2016
7,205
13
Şöyle Diyenleri Takma. "Önce X Dilini Öğren Sonra Y Daha Sonra Z" Bu Nedir Arkadaşım ? Dostum İlk Algoritma Öğren Sonra Hedefini Koy.Diyelim Sen Para Kazanmak İstiyorsun Ama Hangi Programlama Dili Daha Görsel Daha İyi Bakman Lazım.Örnek Olarak "X Dilinin Kullanım Alanları" Diye Aratabilirsin.Dediğim Gibi "X Dilini Öğren" Vs. Diyenleri Takma.
 

Phoique 7

Katılımcı Üye
14 Mar 2017
505
1
Manisa
Programlama kursları ücretsiz ise gidebilirsin. Yol yordam gösterirler, eğer ücretli kursları kast ediyorsan. Para verme programlama kursuna eğer ki ingilizcen varsa birçok eğitim videoları, makaleler kaynaklar mevcuttur. Özellikle ingilizce bildiğin zaman kaynak sıkıntısı çekmezsin.
 

WolfCristal

Katılımcı Üye
11 Ara 2015
624
0
Aydın
Python ile alakalı bir sürü video var 47 video 50 video 60 felan seri şeklinde onları yap mantığını anla .

Matematik pek gerekmez yazılım dilinde. ingilizce eğer çok geliştirirsen kendini ileride ingilizcen yetersiz kalabilir

diğer türlü Python öğrendiğin zaman c++ c# Gıbı yazılım dıllerıne moduller yapabılırsın.

Sakın unutma hangı programlama dılı olursa olsun hepsi birbiriyle bağlantılıdır sakın unutma bunu
 

Rootcourage

Uzman üye
14 Mar 2017
1,712
1
Bence derslerini almalısın lisede bölümü bilişim seçebilirsin programlama için de kendin biraz araştırma yapman gerekiyor sen karar vereceksin çünkü web mi mobil uygulama mı , iyi forumlar
 

JonnieBrofer

Uzman üye
4 Ocak 2016
1,434
3
Aynı hedef bende de var dostum ben php , python , Java , C++ çalışıyorum bunların üzerinde . Bunlara çalış ayrıca kursları falan boşver . Biri anlatırken değil kendi kendine anlatırken anlarsın .
 

ihan3t

Kadim Üye
7 Şub 2012
5,018
24

Sessizer

Katılımcı Üye
15 Mar 2017
867
0
000004
Unutmaki bu yazilim ve pc muhendisliginde Turkiyede genel anlamda is bulmak zor bu yuzden iyi bir universite sart tavsiyem derslerine calisman ve bos zamanlarin olursa yazilima da calisabilirsin.

Ilk baslarda html ve css ogrenmeni tavsiye ediyorum aslinda herkes tavsiye ediyor baslangic icin kolay dil daha sonra javascript sonrasinda istege bagli ancak python zamanin en populer dili bu yuzden pythonada bakabilirsin.

Html, css , javascript ve python baslangic icin egitim sitesi:

https://www.codecademy.com/


Egitim ingilizce ancak metinleri google ceviri yardimiyla cevire bilirsin kolay bir arayuzu var biraz ugrassan anlarsin zaten kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

AytugEren1

Yeni üye
30 Eki 2015
34
0
Eskişehir
Kardeşim, öncelikle neredeyse her arkadaşımızın dediği gibi ingilizce ni mutlaka geliştir. Mümkünse çık yurtdışında dil eğitimi gör. Kurslara gitmenide öneririm ben üniversite hayatıma başlamadan kursa gittim ve edindiğim bilgi dışında yazılım hakkında meslek hakkında çok bilgi topladım ve büyük yararları oldu. Tavsiye ederim. Ama önceliğin dil olsun bunu aklından çıkarma kardeşim.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.