Aşağıda Ekrana Beş Kez "Merhaba" Yazdıran programın farklı programlama dillerindeki komutları verilmiştir
Üst Seviyeli Programlama Dili ( VB )
Alt Seviyeli Programlama Dili ( Makina Kodları )
Sizce Alt Seviyeli Dillerle mi yoksa üst seviyeli dillerle mi program oluşturmak daha kolay olur ?
tabikide üst dil ile. ama üst dilin ve alt seviyeli dilin bir çok özellikleri vardır bir kaç örnek verecek olursak
Üst Seviyeli
Kodlar , İngilizce Kelimelerden oluşur hatırlanması kolaydır
kodlar , mikroişlemciye gönderilmeden önce makine diline gönderilir.
bir çok çeşidi vardır
alt seviyeli
kodlar , mikro işlemci tarafından doğrudan çalıştırılabilir.
iki çeşidi vardır
1 ve 0'lardan oluşan kodlar da kullanılabilir.
alt seviyeli programlama dillerinin sevilen yanı güçlü ve kodlar , mikro işlemci tarafından doğrudan çalıştırılabilir olması. bu demek oluyorki programınız daha hızlı çalışır. alt seviyeli dillerde kodlar direk mikro işlemcide çalışır . üst seviyeli dillerde bir çok aşamadan geçmesi söz konusu.
Şimdilik bu kadar arkadaslar alıntı değil. aslında bir kitapdan yazdım orada farklı yazıyordu ben sizde anlayacağınız dilden konustum
Üst Seviyeli Programlama Dili ( VB )
Kod:
For z = 1 to 5
msgbox "Merhaba"
next
Alt Seviyeli Programlama Dili ( Makina Kodları )
Kod:
1111 0000 10 10
0101 0000 1111
1011 1100
Sizce Alt Seviyeli Dillerle mi yoksa üst seviyeli dillerle mi program oluşturmak daha kolay olur ?
tabikide üst dil ile. ama üst dilin ve alt seviyeli dilin bir çok özellikleri vardır bir kaç örnek verecek olursak
Üst Seviyeli
Kodlar , İngilizce Kelimelerden oluşur hatırlanması kolaydır
kodlar , mikroişlemciye gönderilmeden önce makine diline gönderilir.
bir çok çeşidi vardır
alt seviyeli
kodlar , mikro işlemci tarafından doğrudan çalıştırılabilir.
iki çeşidi vardır
1 ve 0'lardan oluşan kodlar da kullanılabilir.
alt seviyeli programlama dillerinin sevilen yanı güçlü ve kodlar , mikro işlemci tarafından doğrudan çalıştırılabilir olması. bu demek oluyorki programınız daha hızlı çalışır. alt seviyeli dillerde kodlar direk mikro işlemcide çalışır . üst seviyeli dillerde bir çok aşamadan geçmesi söz konusu.
Şimdilik bu kadar arkadaslar alıntı değil. aslında bir kitapdan yazdım orada farklı yazıyordu ben sizde anlayacağınız dilden konustum