Programlamaya Nereden Başlamalıyım

KoyuAdam

Kadim Üye
5 Şub 2012
5,873
14
Forumda başlayacağı dilde kararsız kalan arkadaşlarım için böyle bir konu açma gereği duydum. Burda amacım gösteriş değil, diller hakkında genel bildiğim bilgileri sizinle paylaşmak.

İlk başta başlayacaklar için;
Programlama aşırı sabır ve azim gerektiren bir sektördür. Programlamacı adam bir ressam gibidir.10 yılını bu sektöre verirsin 10 dk'da bir resim çıkarırsın ortaya. Ve herkes bu olayı çok kolay bir iş sanır. Ve bu sektöre girmek için heveslenir ama kolayca pes edip yaptığı 2-3 hesap makinesiyle işi bırakır. Size tavsiyem
Algoritma'nın ne işe yaradığını, ne olduğunu öğrenin ve bol bol algoritma sorunu çözün. Hatalarınız sizi yıldırmasın sizi öldürmeyen şeyin güçlendirdiğini unutmayın.


Kısaca özelliklerinden bahsedelim;


C


Bilgisayar programcılığının temel dillerinden biridir. C ile yapabileceklerinizin sınırı yoktur desek yeridir oyun ve bilgisayarınız için bir sistem dahi yazabilirsiniz. Kullanım alanı çok geniştir. Lakin öğrenmesi bayağı zaman alan bir dildir.

C++


Dünyanın en çok kullanılan dillerinden biridir. Sektörel üst düzey projelerde yer almayı düşünen kardeşlerim için harika bir dildir.C'nin tüm özelliklerine ek olarak güçlendirilmiş nesne yönetimi sayesinde bayağı popülerleşmiştir.

C#

Benim uzmanlık alanım.Programmer'a internet üzeri ve yerel uygulamalar yazmakta getirdiği kolaylıklarla bilinir.Türkiye'de en çok kullanılan dildir. Microsoft tarafından java'ya rakip olarak öne sürülmüştür. C# platform bağımlısı bir dil olması geliştireceğiniz projelerin sadece windows işletim sistemli bilgisayarlarda çalışmasına neden olacaktır. Visual studio sayesinde oldukça pratiktir. Microsoft teknolojileri kullanacak programcıların C#'ı öğrenmeleri zamanla gerekecektir öğrenenlere de avantaj sağlayacağı gayet açıktır.

VisualBasic

Basic tabanlı bir dil olup öğrenilmesi kolay, kullanım alanı geniş bir dildir. Özellikle görsel uygulamalarda projenin arabiriminin hızlı yazılmasını sağladığı için genelde kullanıcı arabirimi tasarımlarında kullanılır. Kapsamlı veya çok kullanıcılı uygulamalarda kullanılmaz. Kullanıcı sayısı az olan veya kısa sürede bitmesi gereken küçük ölçekl projelerde tercih edilen bir programlama aracıdır. Yoğun olarak kullanılmaktadır Programlama dillerinin hepsini incelemeye imkan olmadığından çok kullanılan bir kısım dilden bahsettim. Her dilin kullanım amacı ve yönelimi farklı olabilir önemli olan hedeflediğiniz konularda size yardımcı olacak dili seçip onunla çalışmanızdır.

VB.NET

Visual Basicdeki bir çok özellik bu dilde yeniden yapılandırılıp geliştirilmiştir. Yapısının VBasic ile bir alakası yoktur. Keylogger ve crypter tarzı uygulamalar yazmak isteyenler için idealdir. İnternet uygulamalarında yerel uygulamalara kadar kullanımı geniş bir dildir. Visual Basici tahtından etmiş de denebilir.

Java

Çıkardığı programların her platformda çalışıyor olması en büyük avantajıdır. Java dili hemen hemen her alanda kullanılabilen esnek ve güçlü bir dildir. Sürekli gelişen kütüphane desteği vardır. Ama visuol studio gibi güçlü bir editöre ne yazık ki sahip değildir.

Pascal

Genelde üniversitelerde kullanılır genelde mühendislere öğretilir. C' ye benzer bir dildir. Öğrenmesi gayet kolaydır. Yapısal bir dildir.

Delphi
Pascal tabanlı bir dil olup nesneye yönelik programlama yapabilme özelliği taşır. Öğreniminin çok zor olmayışı ve üniversitelerde pascal eğitiminin ağırlıklı verilmesi nedenleriyle çoğu bilgisayar programlama öğrencisinin tercih ettiği bir dildir.Visual programlama özelliği taşır.



Bilgim olmayan konular üzerinde durmadım. Bazı dillerden anlamadığım için farklı sitelerden alıntı bilgi toplayarak oluşturdum.Haberiniz olsun.Umarım dil seçiminde sizlere yardımcı olur.Ekleme çıkarma yapmak istiyorsanız hatalı bir yer olduğunu düşünüyorsanız bana buradan bildirebilirsiniz. Konu umarım yeni başlayanlar tarafından okunup değerlendirilir.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.