arkadaşlar python da hesap makinası yapmak istiyorum ama yapamıyorum biraz yardım edermisiniz yada kodları veriri misisniz şimdiden teşşekürler
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yardımcı olabileceğimi düşünüyorum sorunun nedir?
islem = input('İşlemi giriniz: ')
print(eval(islem))
Üstad başkasının verdiği kodu ne yapacaksın da?
Sıfırdan copy paste'e alışıyorsunuz. if kullanmayı biliyorsun python'da değil mi? Bitti.. Başka bir şeye ihtiyacın yok ki hesap makinesi yazmak için...
Üstad başkasının kodunu incelemen bir yarar sağlamayacak. Sıfırdan if'e kadar oku, kendin yaparsın. Ne yani, başkalarınınki kafa da seninki saman mı? Azıcık uğraş halledersin. Gaza getir kendini azıcık, öğrenme azmin olsun.
Eval güvenliksiz diye biliyorum fakat yinede iyi bir çözüm.
hesap makinesi çok farklı yollarla yapıladabiliniyor.
Mesela def komutu ile kendi fonksiyonumuzu tanımlayarak veyahut ikili şekilde veya sizin verdiğiniz örneğe birde kontrol mekanizması ekleyerek. Önemli olan işin sonucunda öğrenmiş olmak. Hesap makinesi çok kısa komutlarla yapılabilinir fakat uzun yollarla yapılsın, öğretici olsun.
Bu arada sana yardımcı olabilir:
http://www.turkhackteam.org/python/1424915-pythonda-bilgilerimi-pekistirmek-icin-yazdigim-program.html
Satırlarca kod yazmaya gerek yok, az önce yazdığım iki satır kodu tek satıra bile indirebilirsin
Kod:>>> print(eval(input('İşlem girin: '))) İşlem girin: 15 * 2 30