Soru başlıkta sordum Python'dan mı başlamalıyım bu hack işleri için iyi mi bu dil?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben hacking için python öğreneceğim diyorsan öğrenemezsin ilk önce sen python diliyle yazılım yazmayı öğrenmelisin gerisi kendiliğinden gelir
Yazılım kitabı alacağımda Python'u işe yararım diye sordum
Herkese defalarca kez yazdık bunları.Her gelen heçkır olcam api ben diye diye dolaşıyor etrafta.Sonragiriyorlar Brute Force programına site hacklediklerini sanıp mutlu oluyorlar.Bir güruhda bir allahın kulunun uğramadığı adminlerinin seneler önce boş verdiği bir köşede domain süresinin bitmesini bekleyen siteleri indexleyip bir şey becerdiğini zannediyor.Yalan değil yani herkes bu önce bunları kabul etsin.Keza bir abimin dediği bir laf vardı.Programlamayı sistem güvenliği için yani yardımcı bir şey olarak birisi öğreniyorsa yola niye çıktığını unutmasın çünkü programlamanın kendisi başlı başına bir dünya olmakla berabe evet bu işlerle yakından alakası da var ama bunu şöyle sananlar var python öğrendim artık her siteyi heçlerim yok abi öyle bir dünya.Çıkın artık şu hollywood efektleriyle süslü hayatınızdan.Bu işler emek ister, çaba ister , kan ister , göz yaşı ister yeri gelir tek bir yazıyı saatlerce okursun.Bu işi profesyonelce yapmayı düşünmüyorsan zaten ne diye bunlarla uğraşıp zamanını boşa harcıyorsun ki yazık değil mi ? ömrüne.Yani demem o ki ciddi ciddi ben siber güvenlikte ilerliyicem bu işi meslek olarak benimsicem vs diyorsan gir bu işlere bizde sana o zaman tavsiye verelim artık şu forumdaki bir kaç kişinin yaptığı gibi heçkırcılık oynamaktan vazgeçin ülkenizi önemsiyorsanız ailenizi kendinizi faydasız işlerle uğraşmayın.Tamam abi haklısın ben işi senin dediğin gibi profesyonelce yapmak istiyorum uzun uzun raporları ,teknik yazıları okurum bitaraflarımdan ter akana kadar uğraşırım diyorsan.İlk yapman gereken şey kendine şu soruyu sormak "Ben ingilizce biliyor muyum ?" cevap evet ise aşağıya devam yok hayır ise o zaman önce ingilizce öğren.Sana sadece bu işte değil her konuda faydalı olur.Yok eğer ki cevabın evetse bu iyi, o zaman 1-0 öndesin.Bana soracak olursan ilk öğrenmen gereken dil C dir.Neden C çünkü C öğrenmesi zordur.Ustalaşması dahada zordur ama öğrendin mi ? neredeyse her yerde işine yarar bir kere işin temelini öğrenirsin.
Bak şurda güzel bir yazı var gerekli bilgiyi oradanda alabilirisin. :http://www.turkhackteam.org/web-server-guvenligi/1202784-nasil-iyi-bir-hacker-olunur.html
Eğer hack işleri ile uğraşacaksan pythondan başla. Kali linux üzerindeki programların çoğu python ile yazılıyor. Eğer masaüstü programları yapacaksan C# dan başlamanı öneririm.
İyi güzel yazmışsın eline sağlıkta.
Zor bir dille başlamak insanı ilk başından yorar. Kolay dille başlasın bir şeyler yapsın desin yapabiliyorum ama yetmiyo daha iyisini istesin sonra yeni bir dil öyle öyle yürümesi daha iyi.
Fakat yazdıklarına sonuna kadar saygım var eline sağlık tekrardan
Aynen öyle yani asgari ücret biraz arttırılmalı sonuçta işçinin emeği var işçi ay boyunca çalışıyor o kadar az ücret günah bence sonuç olarak imam hatipler kapatılmalı.
Zor dilden başlatıyorum çünkü o zor dili öğrenemeyenden zaten bir sap olmaz.
Yazdığımı okudun mu kolaydan başlasın ki zevk alsın bu işlerden diyorum.Direk zordan başlayınca zevki kalmaz anlamı kalmaz yapamayacak ben yapamıyorum diyip pes edecek.
Zevkden kastın ne adam tutkuluysa zaten zevk alır.Pes etsin zaten pes etsin ki piyasada çöp elemanlar dolaşmasın.Yoksa her brute açan ben hackerım diye dolanır etrafta
Dediğimi anlamıyor musun anlatamıyor muyum ?
Sen öyle öğrendiysen ne mutlu sana ama herkes senin öğrendiğin gibi öğrenemez. Şahsen ben pythona başladım neden kolay dil kendimi geliştireyim bir şeyler yapayım sonra zor dilleri öğreneyim.
Benim gibi düşünüyordur çoğu insan ve sen bize çöp diyemezsin laflarına dikkat et.
Sen anlamıyorsun birincisi ben sana çöp filan demedim.Çöp kastımda kesinlikle kişiliğe bir hakaret değil tamimyle teşbih teşbihte hata olmaz bilgisi olmayan kişileri kast ettim.Bir diğer konuda şu bu işler gerçekten kolay işler değil demek istiyorum 7 ,8 yaşlarında başlıyorsan scracth le başlayabilirsin burda bir yanlışlık yok konuya ilgi çekmek amaçlı ancak burda arkadaş böyle bir şey sorduğu için konuya zaten tutkulu ve istekli olduğunu kabul ederek yazdım keza ben de python kullanıyorum.Madem python kolay ve biliyorsun en son yazdığın python kodun neydi mesela ne işe yarıyordu.Kitaptan iki üç bölüm okuyarak öğreniyorum biliyorum denilmeyeceğini anlatmak istiyorum arkadaşa böyle söylememin sebebi bu işlerde ciddi değilse hiç girmemesi vakit kaybından başka bir şey olmayacağını anlatmak istemem ister Python'dan başlar isterden C'den başlar ben ona şunu söylerim C'den başlarsa evet başlangıçta zorlanabilir ama bu zorlukları
aşınca python'dan başlamış bir kişiden daha tecrübeli daha biligi olacağıda kesindir.Buna kimsenin karşı çıkacağını sanmıyorum varsa aksi bir söyleminiz duymaktan büyük keyif alırım.
Saygılar.