Merhaba,
Boş vakitlerimi değerlendirmek adına öğrenmeye çalıştığım "python" dilinde internette elimden geldiğince taradığım fakat bir çözüme ulaşamadığım bir konu hakkında sizlerden yardım istiyorum. (ilk deneme projem hatalarım affola)
uygulama: selenium ile instagrama hızlı giriş botu , bu bota bir kullanıcı arayüzü.
sorun: "giriş" butonuna komut atama, bilgi girişi sağlayamama(kullanıcı adı ve şifreyi sisteme gönderememek) (entry komutunu çekiyorum fakat entry bölümüne girilen metni algılamıyor.)
kod:
Boş vakitlerimi değerlendirmek adına öğrenmeye çalıştığım "python" dilinde internette elimden geldiğince taradığım fakat bir çözüme ulaşamadığım bir konu hakkında sizlerden yardım istiyorum. (ilk deneme projem hatalarım affola)
uygulama: selenium ile instagrama hızlı giriş botu , bu bota bir kullanıcı arayüzü.
sorun: "giriş" butonuna komut atama, bilgi girişi sağlayamama(kullanıcı adı ve şifreyi sisteme gönderememek) (entry komutunu çekiyorum fakat entry bölümüne girilen metni algılamıyor.)
kod:
Kod:
from selenium import webdriver
from selenium.webdriver.common.keys import Keys
from time import sleep
from tkinter import *
pencere = Tk()
pencere.title("İnstagram hızlı giriş botu")
pencere.geometry("400x100")
pencere.overrideredirect()
uygulama = Frame(pencere)
uygulama.grid()
def button_command():
print("yönlendiriliyorsunuz")
kullanıcı_adı = entry1.get()
şifre = entry2.get()
entry1 = Entry(pencere, text = "kullanıcı adı" ,width = 20)
entry1.grid(padx=110, pady=3)
entry2 = Entry(pencere, text = "şifre", width=20)
entry2.grid(padx=110, pady=3)
giris = Button(pencere, text="giriş yap", command = button_command)
giris.grid(columnspan = 4)
giris.bind(button_command)
pencere.mainloop()
#formu çiz
kullanıcı_adı = str(entry1)
şifre = str(entry2)
driver = webdriver.Chrome(executable_path="C:/Program Files/chromedriver.exe")
driver.get("https://www.instagram.com")
sleep(4)
#giris bilgileri
driver.find_element_by_xpath("/html/body/div[1]/section/main/article/div[2]/div[1]/div/form/div/div[1]/div/label/input").send_keys(kullanıcı_adı)
driver.find_element_by_xpath("/html/body/div[1]/section/main/article/div[2]/div[1]/div/form/div/div[2]/div/label/input").send_keys(şifre)
driver.find_element_by_xpath("/html/body/div[1]/section/main/article/div[2]/div[1]/div/form/div/div[3]").click()
sleep(3)
driver.find_element_by_xpath("/html/body/div[1]/section/main/div/div/div/div/button").click()
sleep(2)
driver.find_element_by_xpath("/html/body/div[4]/div/div/div/div[3]/button[2]").click()
sleep(3)
Moderatör tarafında düzenlendi: