Herkese merhaba iyi günler! Bugün sizlere Python yazılım dilini kullanarak nasıl Canlı Güncelleme Sistemi yapabileceğimizi göstereceğim. Hadi başlayalım..
Bu kod için Python'a ek olarak requests ve webbrowser isimli Python kütüphanelerini, glitch.com'u ve UptimeRobot'u kullanacağız.
Adım adım herkesin anlayabileceği şekilde 10 adımda anlatmaya çalışacağım.
Şu sıralar erişim yasaklarından dolayı ortalık kaynıyor bildiğiniz üzere. glitch.com'a normal internetimle giremedim VPN ile girdiğimde oldu. Bunun benden kaynaklı olduğunu düşünüyorum glitch'e yasak atacaklarını düşünmüyorum. VPN ile girerseniz daha sağlıklı olur tek seferlik kullanacağız zaten ama VPN'siz girebildiyseniz problem olmaz.
Adım 1: Herhangi bir dizinde bir klasör oluşturun.
Adım 2: Oluşturduğunuz klasörün içine adını sizin belirlediğiniz bir Python dosyası ve adını ve uzantısını sizin belirlediğiniz ikinci dosyayı oluşturun.
Adım 3: glitch.com Hesabınıza giriş yapın ve yeni bir glitch-hello-website projesi oluşturun.
Adım 4: Oluşturduğunuz projenin içinde dosya olarak sadece .html dosyası kalsın, diğerlerini silin.
Adım 5: .html Dosyasının içini boşaltın ve sadece sürümü yazın.
Adım 6: UptimeRobot hesabınıza girin ve yeni monitör oluşturun. URL adresi olarak glitch.com projemizin edit URL adresini yazın. Bu işlem kodun her zaman güncellemeyi kontrol edebilmesini sağlar.
Adım 7: Konunun sonunda verdiğim kodu, bilgisayarımızda oluşturduğumuz Python dosyasına yapıştırıyoruz.
Adım 8: Bilgisayarımızda adını ve uzantısını sizin belirlediğiniz dosyaya sağ tıklayıp Birlikte Aç'ı seçiyoruz. Açılan listede Not Defteri'ni seçip açılan bölüme geçerli sürümü yazın.
Adım 9: glitch.com projemizin görüntüleme linkine bakın. Bunu nasıl anlatacağımı bilmiyorum. Deneyin
Adım 10: Konunun sonunda verdiğim koda sizler için notlar yazdım. Ordaki yönergeleri takip edin ve kodu yönergelere göre düzenleyin.
İşlemlerimiz bu kadar.
Şimdi oluşturduğumuz Python dosyasına yazılacak kodu paylaşıyorum.
Dostlar işlemlerimiz bu kadar. İstediğiniz zaman glitch.com üzerindeki projemizden sürümü düzenleyebilirsiniz. UptimeRobot'u bir kere ayarladıktan sonra bir daha ellemenize hiç gerek yok. İyi günler!
Bu kod için Python'a ek olarak requests ve webbrowser isimli Python kütüphanelerini, glitch.com'u ve UptimeRobot'u kullanacağız.
Adım adım herkesin anlayabileceği şekilde 10 adımda anlatmaya çalışacağım.
Şu sıralar erişim yasaklarından dolayı ortalık kaynıyor bildiğiniz üzere. glitch.com'a normal internetimle giremedim VPN ile girdiğimde oldu. Bunun benden kaynaklı olduğunu düşünüyorum glitch'e yasak atacaklarını düşünmüyorum. VPN ile girerseniz daha sağlıklı olur tek seferlik kullanacağız zaten ama VPN'siz girebildiyseniz problem olmaz.
Adım 1: Herhangi bir dizinde bir klasör oluşturun.
Adım 2: Oluşturduğunuz klasörün içine adını sizin belirlediğiniz bir Python dosyası ve adını ve uzantısını sizin belirlediğiniz ikinci dosyayı oluşturun.
Adım 3: glitch.com Hesabınıza giriş yapın ve yeni bir glitch-hello-website projesi oluşturun.
Adım 4: Oluşturduğunuz projenin içinde dosya olarak sadece .html dosyası kalsın, diğerlerini silin.
Adım 5: .html Dosyasının içini boşaltın ve sadece sürümü yazın.
!DOCTYPE falan kullanmayacağız, sadece sürüm. Örneğin: 2.2Adım 6: UptimeRobot hesabınıza girin ve yeni monitör oluşturun. URL adresi olarak glitch.com projemizin edit URL adresini yazın. Bu işlem kodun her zaman güncellemeyi kontrol edebilmesini sağlar.
Adım 7: Konunun sonunda verdiğim kodu, bilgisayarımızda oluşturduğumuz Python dosyasına yapıştırıyoruz.
Adım 8: Bilgisayarımızda adını ve uzantısını sizin belirlediğiniz dosyaya sağ tıklayıp Birlikte Aç'ı seçiyoruz. Açılan listede Not Defteri'ni seçip açılan bölüme geçerli sürümü yazın.
Adım 9: glitch.com projemizin görüntüleme linkine bakın. Bunu nasıl anlatacağımı bilmiyorum. Deneyin
Adım 10: Konunun sonunda verdiğim koda sizler için notlar yazdım. Ordaki yönergeleri takip edin ve kodu yönergelere göre düzenleyin.
İşlemlerimiz bu kadar.
Şimdi oluşturduğumuz Python dosyasına yazılacak kodu paylaşıyorum.
Python:
import requests
import webbrowser
def son_surum_cek():
url = "buraya edit url'sini değil görüntüleme url'sini yazın."
response = requests.get(url, verify=False)
if response.status_code == 200:
return response.text
else:
raise Exception("Sayfaya erişilemiyor.")
def mevcut_surum_cek():
with open("uzantısını ve adını belirlediğiniz dosyayı uzantısı ve adıyla birlikte yazın", "r") as f:
mevcut_surum = f.read().strip()
return mevcut_surum
def guncelleme_al():
son_surum = son_surum_cek()
mevcut_surum = mevcut_surum_cek()
print("Güncelleştirmeler Denetleniyor.")
if son_surum > mevcut_surum:
surum_linki = "buraya güncelleme varsa aktaracağı sitenin url'sini yazın"
print(son_surum,mevcut_surum)
soru = input(f"Güncelleştirme Bulunamadı. En Yeni Sürüm: {son_surum} | Mevcut Sürüm {mevcut_surum}\n\nGüncellemeyi indirmek istiyor musunuz? (Y/N)\n")
if soru.title() == "Y":
webbrowser.open(surum_linki)
else:
quit()
if son_surum < mevcut_surum or son_surum == mevcut_surum:
print(f"Güncelleştirme Bulunamadı. En Yeni Sürüm: {son_surum} | Mevcut Sürüm {mevcut_surum}")
guncelleme_al()
Dostlar işlemlerimiz bu kadar. İstediğiniz zaman glitch.com üzerindeki projemizden sürümü düzenleyebilirsiniz. UptimeRobot'u bir kere ayarladıktan sonra bir daha ellemenize hiç gerek yok. İyi günler!
Son düzenleme: