Python Nedir ? (Detaylı Anlatım) #Stajyer Asistan Kulübü#

Red Screen

Katılımcı Üye
3 Haz 2017
768
0
Hanuatu
Python nedir ?

Python, Guido Van rossum adlı Hollandalı bir programcı tarafından yazılmış bir programlama dilidir.Python; C ve C++ gibi programlama dillerine göre :
# Hızlı yazılır
#Hem daha okunaklı, hem daha berrak söz dizimine sahiptir.

Python'un bu kolay kullanımından dolayı , Dev ( Google , Dropbox vb. ) Kuruluşlar da çatısı altında Python yazılımcılarını bulunduruyor.


Python Nerelerde Kullanılır ?
Python hemen her yerde kullanılıyor.

Uzayda: Uluslararası Uzay İstasyonunun Robonaut 2 robotu, merkezi kumanda sistemi için Python'u kullanıyor. Python, 2020 yılında toprak örneklerinin toplanması için Mars'a yönelik bir Avrupa misyonunda kullanılmak üzere planlanmıştır.

Parçacık fiziği laboratuvarlarında: Python, CERN Büyük Hadron Çarpıştırıcısı'nda bazı atom parçalama deneylerinden elde edilen veri analizini anlamaya yardımcı olur.

Astronomide: MeerKat Radyo teleskop dizisi (Güney Yarımküre'deki en büyük radyo teleskopu) kontrol ve izleme sistemleri için Python'u kullanır.


Film stüdyolarında: Endüstriyel Işık ve Büyü (Star Wars dehaları) film üretim süreçlerini otomatikleştirmek için Python'u kullanır. Side Effects Software'in bilgisayar tarafından oluşturulan görüntü programı Houdini, programlama arabirimi ve motoru komut dosyası için Python'u kullanır.


Müzik endüstrisinde: Spotify müzik akışı servisi size müzik göndermek için Python'u kullanır.

Video sektöründe: Netflix, filmlerin oynatılmadan (oynatılmadan) oynatıldığından emin olmak için Python'u kullanır. Python, YouTube için çok kullanılıyor.

Tıpta: Nodality şirketi, bir tedavi için kanser aramak için kullandıkları bilgileri işlemek için Python'u kullanıyor.

İşletim Sisteminizde (verilerinizi yönetme): Linux ve Mac OSX gibi işletim sistemleri, bazı yönetim işlevleri için Python kullanır.


Pyhton ile ne yapılabilir ?

Python ile, zaman çizelgelerinizi veya basit bir şifreleme (gizli kod) programını uygulamak için bir matematik eğitmeni gibi şeyler öğrenebilirsiniz. Zaman içinde becerilerinizi geliştirdiğinizde, yapabileceğiniz başka şeyler de vardır, örneğin:

Tkinter (veya diğer parçacık kümeleri) kullanarak, kullanıcıyla etkileşimde bulunmak için metin kullanmak yerine grafik kullanan kullanıcı uygulamaları yazabilirsiniz.

Blender (bir 3B modelleme programı), GIMP (bir 2B fotoğraf rötuşlama programı) ve LibreOffice (ofis programları) gibi diğer programları, özel komut dosyaları yazarak, diğerleri arasında genişletebilirsiniz.

Tkinter veya Pygame veya Kivy kütüphanelerini kullanarak grafikli oyunlar yazabilirsiniz. Bu kitaptaki oyunlar sadece metinlerdir.

Matematik veya fen dersleriniz için karmaşık grafikler çizmek için matplotlib kütüphanesini kullanabilirsiniz.

OpenCV kütüphanesini kullanarak bilgisayar vizyonunu deneyebilirsiniz. Robotik kullanan insanlar, robotlarının hareketli nesneyi görmelerine ve yakalamasına yardımcı olur ve hareket halindeyken engelleri ortadan kaldırır.

Ne yapmak istiyorsan yap, birisinin bunu yapmak için kod yazması ya da kendin yapman için sana iyi bir şansı var.




RED SCREEN=SUNDU
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.