Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
alpha = 0
while True:
[INDENT]#islem
alpha = alpha+1
if(alpha == 20):
[INDENT]break[/INDENT][/INDENT]
.
[COLOR="DarkOrange"]#Threading içindeki Timer'ı kullanacağız.[/COLOR]
import threading
[COLOR="darkorange"]#Önce kendi tekrarlama fonksiyonumuzu yazıyoruz.
#Bekleme iki işlem arasındaki miktar, tekrar kaç kez tekrarlayacağımız
#yapilacakIslem de adından belli olduğu gibi yapılacak işlem...[/COLOR]
def tekrarla(bekleme,tekrar,yapilacakIslem):
[COLOR="darkorange"]#0'dan bekleme x tekrar sayısına kadar artan bütün süreler için...[/COLOR]
for _miktar in range(0,bekleme*tekrar,bekleme):
[COLOR="darkorange"]#Gereken kadar bekleyip işlemi yap...[/COLOR]
threading.Timer(_miktar,yapilacakIslem).start()
[COLOR="darkorange"]#Bir de deneme işlemi tanımlıyoruz...[/COLOR]
def denemeIslemi():
print("deniyorum işte")
[COLOR="darkorange"]#Bu da örnek kullanım. 3 saniye arayla 5 kez deneme işlemini yapacak.[/COLOR]
tekrarla(3,5,denemeIslemi)
Kusuruma bakma karım kahve yapmıştı, onu içmeden bakamadım..
Kod:[COLOR="DarkOrange"]#Threading içindeki Timer'ı kullanacağız.[/COLOR] import threading [COLOR="darkorange"]#Önce kendi tekrarlama fonksiyonumuzu yazıyoruz. #Bekleme iki işlem arasındaki miktar, tekrar kaç kez tekrarlayacağımız #yapilacakIslem de adından belli olduğu gibi yapılacak işlem...[/COLOR] def tekrarla(bekleme,tekrar,yapilacakIslem): [COLOR="darkorange"]#0'dan bekleme x tekrar sayısına kadar artan bütün süreler için...[/COLOR] for _miktar in range(0,bekleme*tekrar,bekleme): [COLOR="darkorange"]#Gereken kadar bekleyip işlemi yap...[/COLOR] threading.Timer(_miktar,yapilacakIslem).start() [COLOR="darkorange"]#Bir de deneme işlemi tanımlıyoruz...[/COLOR] def denemeIslemi(): print("deniyorum işte") [COLOR="darkorange"]#Bu da örnek kullanım. 3 saniye arayla 5 kez deneme işlemini yapacak.[/COLOR] tekrarla(3,5,denemeIslemi)