Merhabalar,
WhatsApp üzerinden Instagram taslağı basıyordum ve bunun bana çok yorucu olduğunu farkettim ve kendime Python ile bir otomasyon olarak yapmak istedim. Kısaca programın mantığını açıklayacak olursak, bir numara listesi olacak ve o listenin içerisindeki numaralara benim taslağımı atacak (WhatsApp üzerinden). Bunu önceden manuel yapıyordum fakat artık programlama bilgimi kullanmamın zamanı geldiğini düşündüm ve yazmaya başladım. Selenium ile mesaj gönderme olayını bir güzel yaptım, menüsünü vs. de yaptım fakat numara listesinde biraz sıkıntı yaşıyorum. Kodu paylaşmak gerekirse :
Kod bu, kodu tamamen kendim yazdım ve şöyle düşünüyordum :
İlk olarak dosya içindeki numara sayısını for döngüsü ile buldum ve tekrar bir for döngüsü ile numara sayısı kadar dosya.readline() yaparak
numaraları tek tek çekmesini istedim. Fakat işler beklendiği gibi gitmedi
. Kodu çalıştırdığımda, numara listesindeki numaraların sayısını doğru
veriyordu fakat numarayı printlemiyordu. Büyük ihtimal bir hata yaptım, hatam nedir söylerseniz çok sevinirim. Bu arada bu kodun sadece bir kısmı, diğer kısımları import, tasarım ve benzeri. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
İyi günler !
WhatsApp üzerinden Instagram taslağı basıyordum ve bunun bana çok yorucu olduğunu farkettim ve kendime Python ile bir otomasyon olarak yapmak istedim. Kısaca programın mantığını açıklayacak olursak, bir numara listesi olacak ve o listenin içerisindeki numaralara benim taslağımı atacak (WhatsApp üzerinden). Bunu önceden manuel yapıyordum fakat artık programlama bilgimi kullanmamın zamanı geldiğini düşündüm ve yazmaya başladım. Selenium ile mesaj gönderme olayını bir güzel yaptım, menüsünü vs. de yaptım fakat numara listesinde biraz sıkıntı yaşıyorum. Kodu paylaşmak gerekirse :
Kod:
mesaj = input("Mesajınız Nedir ? :")
dosya = open("numlist.txt","r")
numara_sayisi = 0
numara = ""
for satır in dosya:
numara_sayisi = numara_sayisi + 1
print("Listede {} tane numara var !".format(numara_sayisi))
for i in range(numara_sayisi):
numara = dosya.readline()
for i in range(numara_sayisi):
print(numara)
input("")
print("------------------")
print("Mesaj Atılıyor...")
kullanıcı = driver.find_element_by_xpath('//span[@title = "{}"]'.format(numara))
kullanıcı.click()
msg_box = driver.find_element_by_class_name('_3uMse')
msg_box.send_keys(mesaj)
button = driver.find_element_by_class_name('_1U1xa')
button.click()
print("Mesaj Gönderildi !")
print("------------------")
print(" ")
print("Bütün Numaralara İstediğiniz Mesaj Yollandı !")
input("Ana Menüye Dönmek İçin 'enter'a Basınız !")
Kod bu, kodu tamamen kendim yazdım ve şöyle düşünüyordum :
İlk olarak dosya içindeki numara sayısını for döngüsü ile buldum ve tekrar bir for döngüsü ile numara sayısı kadar dosya.readline() yaparak
numaraları tek tek çekmesini istedim. Fakat işler beklendiği gibi gitmedi
veriyordu fakat numarayı printlemiyordu. Büyük ihtimal bir hata yaptım, hatam nedir söylerseniz çok sevinirim. Bu arada bu kodun sadece bir kısmı, diğer kısımları import, tasarım ve benzeri. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
İyi günler !