Python Zip BruteForce ve Wordlist Maker

muhendisbey

Katılımcı Üye
29 Eyl 2013
290
0
kodlarınızın yanına açıklamada yazsaydınız da kodları da anlayabileydik. aylardır python la vakit geçiriyorum kodu anlamak bu kadar zor gelmedi.
birde ben yazdım demeyin şu kodları alıntı deyin bişey deyin. madem siz yazıyorsunuz ya variable, function name ve output ları ya ingilizce yazın yada tamamını Türkçe yapın.

biryerlerden kodu değiştirip aldığınız bu kadar belli etmeyin.
 

xenceri

Uzman üye
16 Ağu 2010
1,948
0
İstanbul
kodlarınızın yanına açıklamada yazsaydınız da kodları da anlayabileydik. aylardır python la vakit geçiriyorum kodu anlamak bu kadar zor gelmedi.
birde ben yazdım demeyin şu kodları alıntı deyin bişey deyin. madem siz yazıyorsunuz ya variable, function name ve output ları ya ingilizce yazın yada tamamını Türkçe yapın.

biryerlerden kodu değiştirip aldığınız bu kadar belli etmeyin.

Pardon mesajlarınızı yeni gördüm. Evet kardeşim saydırmışsın biraz bana :) Şöyle açıklayayım sana. 'Bunun için basit bir python scripti düzenledim' demişim yani üstteki zipcrack kodları bana ait değili, sadece düzenledim ve bunu da yazmışım zaten konuda.
Diğerini ise ben kodladım. Zaten iki satır kod. Pyhonun hazır kütüphanesi var ittertools adında. Wordlist oluşturmak için yapılmış bir kütüphane. Ben de kodlar da daha hızlı wordlist oluşturması için thead ekledim.
 

xenceri

Uzman üye
16 Ağu 2010
1,948
0
İstanbul
Açıklamayı da şöyle yapayım. zipfile kütüphanesi zip işlemleri için yapılmış bir kütüphane. Bir dosyayı zipleyebiliyor ya da zipten çıkartabiliyorsunuz.

Kod:
def main():
    if not sys.argv[1]:
        print "Kullanimi: $"+argv[0]+" <zip dosyasi> <wordlist dosyasi>"
        sys.exit()
    f=sys.argv[1]
    df=sys.argv[2]
    eFile=zipfile.ZipFile(f)
    passfile=open(df,"r") 
    for line in passfile.readlines():
        passwd=line.strip("\n") 
        t=threading.Thread(target=try_pass, args=(eFile,passwd))
        t.start()
Bu kodlarda öncelikle programa argüment tanımlanmış. Yani programı çalıştırırken parametre ile çalıştırmak için kullanılan, hepimizin aslında sürekli kullandığı bir özellik.
Burda önce 1. parametre boşsa bir uyarı veriyor ve parametreyi yazıdaki gibi girmesini istiyor.
Ilk parametre zip dosyasını temsil ediyor ve 2. parametre ise wordlist dosyasını temsil ediyor.
f=sys.argv[1]
df=sys.argv[2]
şu satırlarda girilen değerleri bir değişkene atamış adam.
zipfile.ZipFile(f) ise zipfile kütüphanesinin bir kodu. Zip dosyası olarak f yani 1. parametreyi tanımlamış.
Bir alt satırda open ile r modunda yani (read) okuma modunla dosyayı açmış ve passfile değişkenine atamış.
Sonraki satırda for döngüsü var. Wordlistteki satır sayısı kadar dönüyor.
sonrasında passwd=line.strip("\n") şöyle bir kod var
Bu kod satırda \n yazılarını silmeye yarıyor. Çünkü normalde her bir metin belgesinde bir yazı alt satıra inmişse eğer, aslında o yazının sonunda \n yazısı vardır. Bu yazıyı editör yeni satır olarak algılar ama burda bu \n yazısını silmek zorunda yoksa şifrenin sonunda \n yazısı da olur.
Sonraki satırda ise thread var. Kullanımı zaten o şekildedir. (target=try_pass, args=(eFile,passwd)) şu kısıma, aynı anda birden çok işlem yapmasını istediğiniz fonksiyonu giriyorsunuz ve parametrelerini giriyorsunuz. Burda try_pass fonksiyonunu tetikliyor.

Fonksiyonun yaptığı iş ise zipi klasöre çıkarmak. eFile.extractall(pwd=şifre) şeklinde kullanılıyor.
Adam try except içine almış. Yani eğer şifre yanlışsa zaten program hata verip excepte düşecektir. Hata vermemesi halinde ise şifre doğru anlamına geliyor bu ve ekrana şifre bulundu yazıyor.

Dİğer scriptte zaten pek karışık bir kod yok. Yine open ile dosya açıyor. basla generate fonksiyonunu tetikliyor. Programın açılışında ise basla fonksiyonunu thread e almışım.
Yani genel olarak ittertools kütüphanesi bu şekilde kullanılıyor.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.