Raspberry Pi cihazınızı Kali Linuxa dönüştürüp telefonda kontrol edin!!

tozgen

Yeni üye
19 Nis 2019
10
0
LinuxTerm
#adım 1#

öncelikle rasbianı raspberry pi cihazına kurduktan sonra harici bir monitöre bağlayorsunuz. Ardından telefonun hotspotunu açıp raspberryyi telefonunuza bağlıyorsunuz. Wifi bağlantı işlemi bitince sol üst köşedeki rasbian simgesine tıklayıp "preferences" menüsündeki "Raspberry pi configuration" kısmından "interfaces" sekmesindeki "ssh" kısmını enabled olarak işaretlemeniz gerekli. Sonra raspbian terminale alttaki kodları yazıp, çıkan sonuçtaki ip adresini not alıyorsunuz.

Kod:
ifconfig | grep inet



Sonra yine terminale kullanıcı adını öğrenmek için alttaki kodu yazın(genelde pi ama emin olalım)


Kod:
whoami

Ve bunun ardından terminale alttaki kodları yazarak yeni bir şifre belirleyin:

Kod:
sudo passwd




#adım 2#

Telefonunuza alttaki linkteki programı indiriyorsunuz.

https://play.google.com/store/apps/details?id=org.connectbot&hl=tr



Raspberry ve telefon hala wifi üzerinden birbirine bağlıyken uygulamayı açın.

Açılınca Sağ alttaki + simgesine dokunun,alttaki resimdeki bölüme ulaşacaksınız.





Kullanıcı adı kısmına "whoami" komutunun çıktısını;
Sunucu kısmına da not aldığımız ip adresini yazın.
sonra sağ üstteki + simgesine dokunup işlemi bitirin.

Artık uygulamanın ana sayfasına gidip kaydettiğiniz adresene girin eğer raspberry pi ile wifi bağlantınız hala varsa bağlanacak ve şifre isteyecektir az önce koyduğumuz şifreyi girince raspbian terminale erişim kazanmış oldunuz burada komutları çalışıtırıp raspberry kodlarmaları yapabilirsiniz.

#adım 3#



Kali linuxta kullanıp ya da diğer linux işletim sistemlerinde kullanıp telefonda da kullanmak istediğiniz araçları burada da çok basit bir şekilde yükleyip kullanabilirsiniz.

örnek olarak aircrack-ng aracını telefonda raspberry üzerinden kullanmak istiyorsam şu kodları yazıp önce aracı yüklüyorum:



Kod:
sudo apt-get install aircrack-ng






kullandığınız çoğu komutu root erişimi ile kullanmak zorunda olacağımızdan sudo komutunu başa eklemeyi unutmayın.

Artık Monitör olsun ya da olmasın raspberry aygıtınızı her çalıştırdığınızda eğer hotspotunuz açıksa size bağlanacaktır ve terminaline erişime izin verecektir. Bu sayede bir powerbank yardımıyla çantanıza atıp sokakta yürürken elinizde bir linux cihaz tutuyor olacaksınız.


###################################################################################
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.