Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Pazarlama ve geliştirme konusunu ele alacağım gerisini zehir hocamız açıklar.mesela forumda gösterilen crypter, obfuscator, rat, uygulamalar vesaire, yani genellikle kötü(?) siberciler için toollar geliştirmek istiyorum.
pazarlama konusu ayrı zaten hocam da benim merak ettiğim kısım illegalmi?Pazarlama ve geliştirme konusunu ele alacağım gerisini zehir hocamız açıklar.
---
Buna bilgiyi kötüye kullanım deniyor, yazılım bilgisini kötüye kullanım desek daha iyi olur çünkü alan o. Sahip olduğun bilgi ile ister kötü amaçlı tool geliştirirsin ister yararlı bir şey için kullanırsın bu tamamı ile kişiye kalmış bir şey, ayrı bir alan değil yani. Hacker olma kursu gibi tamamı ile PR çalışmasından ibaret, bu tarz kurslar sebebi ile farklı bir alanmış gibi algılanıyor ama değil. İş tamamı ile sahip olduğun bilgide bitiyor. İster iyi ister kötü.
---
Daha rahat anlaman için basit bir örnek vereyim; Bir kimyager veya kimya öğretmeni sahip olduğu bilgi ile uy*şturucu üretip satabilir. Halbuki uy*şturucu üretimi gibi kurslar almadı bilgisini kötüye kullandı. Biraz da mantık kurabilmek gerek.
---
Geliştirme konusunda da; Ürününün satmasını istiyorsan piyasa analizi yapmalısın. Hali hazırda piyasa da var olan ürünleri inceleyip kötü yanlarını ele almalısın, iyi yanlarını ele alıp geliştirirsen piyasa da ki ürünün klonundan başka bir şey yapmazsın. Kullanıcıların eksik bulduğu, veya olmasını istedikleri alanlara yönelmelisin, kendin de bir şeyler eklemelisin. İşte o zaman ürün kendini satacaktır.
---
Pazarlama konusunda da; MVP stratejisini öneririm, yani bir ürünü bitirip direkt olarak full sürüm bir şekilde yayınlamak yerine önce bir demo, erken erişim gibi sürümler yayınlarsan full sürüm için elinde bir kullanıcı kitlesi oluşmuş olur. Hem böylelikle kullanıcılar geri bildirim de sağlar, şurası şöyle olmuş, burası böyle olursa daha iyi olabilirmiş vs vs. Kullanıcıların feedback'lerine göre ux design'ı şekillendirirsin. Böylelikle full için ürünü bekleyip çıktığı gibi satın alacak müşteriler elde etmiş olursun.
zehir hocam bu konularda ustadır fakat program sana ait olacağı için belki biraz başın ağrıyabilir. Ama pazarlama konusunda bahsediyorsan demo olarak açıp kendini eleştirilere göre geliştirip sonrasında iyi bir çevre oluşturabilirsin.hocam direkt rat dedim ama biraz daha açıklayayım. mesela forumda gösterilen crypter, obfuscator, rat, uygulamalar vesaire, yani genellikle kötü(?) siberciler için toollar geliştirmek istiyorum. bunu kendimi çokta güvenliye alarak yapmama gerek varmı? sonucta herkesin kendi sorumlulugu. ben kendim de kullanmiyorum. sucustu de yemiyorum. hatta bizzat zehir hocamda bu işi yapıyor. onuda etiketleyerek fikrini almak isterim.
@ByZehirx
konu türkçe diline güncellenmiştir iyi okumalar PWJFPAZJ4OGIAOZKRLGKAZsana byzehirx iyi gelir. Türkçeni zerre anlamadım. Onun da anlamıyorum. Nickin de baya hoşmuş. Saçmalamadan Türkçe yazmanızın ümidi ile.
baş agrıması yuzunden sormustum hocam. belki suc degildir ama yinede koskoca pazar. polis ugrasmasa bile rakipler ugrasabilirzehir hocam bu konularda ustadır fakat program sana ait olacağı için belki biraz başın ağrıyabilir. Ama pazarlama konusunda bahsediyorsan demo olarak açıp kendini eleştirilere göre geliştirip sonrasında iyi bir çevre oluşturabilirsin.
İllegallik kavramı geliştirdiğin şeye göre değişir, ama senin istediğin ve yapmak istediğin şey illegal. Zararlı yazılıma giriyor çünkü.pazarlama konusu ayrı zaten hocam da benim merak ettiğim kısım illegalmi?
ozaman ekmek bıçagı da satmayalım fikri, sorumluluk reddi falan filan ama bunların biraz daha sözde olan şeyler olduğunu düşünüyorum. eger kesin cevabi olan bir bilisimci varsa yanitlarsa sevinirim
RAT'ı sen yapıp satacaksan %100 başın belada örnek DarkComet sahibi bir kere hapise girip çıktı. Satarken sorumluluk sizde demezsen yine sıkıntı bunu eğitim amaçlı sattığının kanıtı olması lazım.Zehir hocam bu konuda daha bilgilidir tabi o yuzden etiketlemek istedim. Rat kullanmak illegal evet. ama bunu yapmak illegalmi. çok fazla opsec kasmama gerek varmı. bu suçmudur. sonuçta sadece geliştiriyorum. kimseye erişmiyorum.
@ByZehirx
sen zararlı bir şey satıyorsun ve belli birimler bunu engellemek için mevcut,bu yüzden böyle düşünüyorsan baştan uğraşmaman en iyisi.baş agrıması yuzunden sormustum hocam. belki suc degildir ama yinede koskoca pazar. polis ugrasmasa bile rakipler ugrasabilir![]()
nasıl kanıtlayabiliyoruz ki hocamRAT'ı sen yapıp satacaksan %100 başın belada örnek DarkComet sahibi bir kere hapise girip çıktı. Satarken sorumluluk sizde demezsen yine sıkıntı bunu eğitim amaçlı sattığının kanıtı olması lazım.
sen zararlı bir şey satıyorsun ve belli birimler bunu engellemek için mevcut,bu yüzden böyle düşünüyorsan baştan uğraşmaman en iyisi.
İllegallik kavramı geliştirdiğin şeye göre değişir, ama senin istediğin ve yapmak istediğin şey illegal. Zararlı yazılıma giriyor çünkü.
eyvallah anladim hocamİllegallik kavramı geliştirdiğin şeye göre değişir, ama senin istediğin ve yapmak istediğin şey illegal. Zararlı yazılıma giriyor çünkü.
Aman slowum sende girmeDarkComet sahibi bir kere hapise girip çıktı.
Beni etkileyeceğini pek düşünmüyor malum düşünenimiz yokAman slowum sende girme![]()
Yaptığın rat dünyaya yayılırsa o zaman gör düşünenin var mı yok muBeni etkileyeceğini pek düşünmüyor malum düşünenimiz yok![]()
DarkComet kadar yapamam sorun yokYaptığın rat dünyaya yayılırsa o zaman gör düşünenin var mı yok mu![]()
yap programı basit bazi özellikleri olsun dosya indirme felan olmasın adınada şey de programın ebebeyn icin cocukları takip programı acıklamasınada yap edebiyatını cocukarın yanlış kişiler ve olaylara karışmasını önlemek nerelere gittigini takip edip kimlerle konuştugunu anlamak icin yapılmıştır felan filan bir nepze cözer hani aynı şey gibi ben gösteriyorum kurs veriyorum yada kod veriyorum kötü kullanımlar kişiye aittir gibi işteZehir hocam bu konuda daha bilgilidir tabi o yuzden etiketlemek istedim. Rat kullanmak illegal evet. ama bunu yapmak illegalmi. çok fazla opsec kasmama gerek varmı. bu suçmudur. sonuçta sadece geliştiriyorum. kimseye erişmiyorum.
@ByZehirx
anladım hocam demek istediğinizi. biz bıçağı ekmek için üretelim. gerisi bizi aşaryap programı basit bazi özellikleri olsun dosya indirme felan olmasın adınada şey de programın ebebeyn icin cocukları takip programı acıklamasınada yap edebiyatını cocukarın yanlış kişiler ve olaylara karışmasını önlemek nerelere gittigini takip edip kimlerle konuştugunu anlamak icin yapılmıştır felan filan bir nepze cözer hani aynı şey gibi ben gösteriyorum kurs veriyorum yada kod veriyorum kötü kullanımlar kişiye aittir gibi işte