Elinize, emeğine sağlık konularını ben genel olarak beğeniyorum böyle devam.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hatamı düzelttiğin için teşekkürler @Yagami Light0Elinize saglik , scriptin icindeki kutuphaneleri indirmek gerekliyse onceden hidden import yapilmali , aksi halde exe ye cevirip baska bilgisayarda calisdirirsaniz kutuphanelerden dolayi sorun yasayacaksiniz .
eline sağlık hocam yararlı bir konuSevgili THT ailesi,
Bugün sizlerle Python ile yazdığınız bir aracı, nasıl tıklanabilir bir.exedosyasına çevirebileceğinizi adım adım, sade ama teknik olarak da doğru bir şekilde paylaşmak istiyorum.
Kendi geliştirdiğim güvenlik araçlarını (örneğin XSS/SQLi Scanner veya Brute Force Tool gibi).exeolarak paylaşmak istediğimde bu yöntemi kullanıyorum. Bu rehber özellikle GUI'li (arayüzlü) araç geliştiren, konsolsuz çalışan temiz bir.exeisteyen arkadaşlar için birebirdir.
Gerekli Araç: PyInstaller
PyInstaller, Python dosyalarını.exe,.app,.bingibi işletim sistemine özel çalıştırılabilir dosyalara dönüştürür.
Kurulum
-------------------
İlk olarak PyInstaller'ı kurmanız gerekir. Bunu terminalden ya da komut istemcisinden şu komutla yapın:
Kurulum tamamlandıktan sonra artıkBash:pip install pyinstaller.pydosyanızı.exe'ye çevirmeye hazırsınız demektir.
Script Dosyanızın Olduğu Klasöre Geçin
-------------------------------------------------------------------
Örneğin scriptiniz masaüstündeyse:
Bash:cd C:\Users\KULLANICI_ADI\Desktop\aracim
EXE Oluşturma Komutu
-----------------------------------------
Aşağıdakine göre giriniz:
Bash:pyinstaller --onefile --noconsole --icon=icon.ico script.py
|Parametre Açıklamaları:|
Parametre Açıklama --onefileTüm dosyaları tek bir .exedosyasında birleştirir.--noconsoleKonsol penceresini gizler (GUI araçlar için kullanılır). --icon=icon.icoUygulamaya simge (icon) ekler
EXE Dosyası Nerede Oluşur?
-------------------------------------------------
PyInstaller çalıştıktan sonradistadında klasör oluşturur.
EXE dosyanız şurada bulunur:
Artık bu dosyayı başka bilgisayarlara da atabilirsiniz.(Python kurulu olmasına gerek kalmaz.)Kod:proje_klasörü\dist\scriptadi.exe
GUI’li Araçlar İçin Ekstra Bilgi
---------------------------------------------------
EğerTkinter,PyQtveyakivygibi arayüz kütüphaneleri kullandıysanız:
--->--noconsoleparametresi zorunludur, aksi halde arkada siyah bir terminal açılır.
---> Resim, ikon, yazı dosyası gibi ek kaynaklar varsa.specdosyasına eklemeniz gerekebilir
İpuçları !
------------------
---> Eğer çok dosyalı bir proje yapıyorsanız, tüm dosyaları aynı klasörde tutupmain.pygibi tek bir dosyadan çağırın.
---> EXE dosyasını paylaşmadan önce antivirüs yazılımı ile test edin, bazı av’ler exe’yi false-positive algılayabilir.
---> Eğer CLI araç yapıyorsanız--noconsoleyerine--onefilekullanın.
Uyarı !!!
----------------
Eğer bu konuda takıldığınız bir yer olursa ya da GUI’li bir tool'u nasıl paketleyeceğinizi merak ediyorsanız, yorumlara yazmanız yeterli.
![]()
HAZIRLAYAN
Z10
Sağ olasın dostumeline sağlık hocam yararlı bir konu
Güzel olmuş eline emeğine sağlık hocamSevgili THT ailesi,
Bugün sizlerle Python ile yazdığınız bir aracı, nasıl tıklanabilir bir.exedosyasına çevirebileceğinizi adım adım, sade ama teknik olarak da doğru bir şekilde paylaşmak istiyorum.
Kendi geliştirdiğim güvenlik araçlarını (örneğin XSS/SQLi Scanner veya Brute Force Tool gibi).exeolarak paylaşmak istediğimde bu yöntemi kullanıyorum. Bu rehber özellikle GUI'li (arayüzlü) araç geliştiren, konsolsuz çalışan temiz bir.exeisteyen arkadaşlar için birebirdir.
Gerekli Araç: PyInstaller
PyInstaller, Python dosyalarını.exe,.app,.bingibi işletim sistemine özel çalıştırılabilir dosyalara dönüştürür.
Kurulum
-------------------
İlk olarak PyInstaller'ı kurmanız gerekir. Bunu terminalden ya da komut istemcisinden şu komutla yapın:
Kurulum tamamlandıktan sonra artıkBash:pip install pyinstaller.pydosyanızı.exe'ye çevirmeye hazırsınız demektir.
Script Dosyanızın Olduğu Klasöre Geçin
-------------------------------------------------------------------
Örneğin scriptiniz masaüstündeyse:
Bash:cd C:\Users\KULLANICI_ADI\Desktop\aracim
EXE Oluşturma Komutu
-----------------------------------------
Aşağıdakine göre giriniz:
Bash:pyinstaller --onefile --noconsole --icon=icon.ico script.py
|Parametre Açıklamaları:|
Parametre Açıklama --onefileTüm dosyaları tek bir .exedosyasında birleştirir.--noconsoleKonsol penceresini gizler (GUI araçlar için kullanılır). --icon=icon.icoUygulamaya simge (icon) ekler
EXE Dosyası Nerede Oluşur?
-------------------------------------------------
PyInstaller çalıştıktan sonradistadında klasör oluşturur.
EXE dosyanız şurada bulunur:
Artık bu dosyayı başka bilgisayarlara da atabilirsiniz.(Python kurulu olmasına gerek kalmaz.)Kod:proje_klasörü\dist\scriptadi.exe
GUI’li Araçlar İçin Ekstra Bilgi
---------------------------------------------------
EğerTkinter,PyQtveyakivygibi arayüz kütüphaneleri kullandıysanız:
--->--noconsoleparametresi zorunludur, aksi halde arkada siyah bir terminal açılır.
---> Resim, ikon, yazı dosyası gibi ek kaynaklar varsa.specdosyasına eklemeniz gerekebilir
İpuçları !
------------------
---> Eğer çok dosyalı bir proje yapıyorsanız, tüm dosyaları aynı klasörde tutupmain.pygibi tek bir dosyadan çağırın.
---> EXE dosyasını paylaşmadan önce antivirüs yazılımı ile test edin, bazı av’ler exe’yi false-positive algılayabilir.
---> Eğer CLI araç yapıyorsanız--noconsoleyerine--onefilekullanın.
Uyarı !!!
----------------
Eğer bu konuda takıldığınız bir yer olursa ya da GUI’li bir tool'u nasıl paketleyeceğinizi merak ediyorsanız, yorumlara yazmanız yeterli.
![]()
HAZIRLAYAN
Z10
Sağ olasın bu aradabi tık daha i olurdu görselde ekleseydin eline sağlık