Reverse IP Lookup Nedir?

Privarp

Anka Team Junior
8 Nis 2022
119
39
Selamlar bu konuda Reverse IP Lookup'ı konu alacağım.
Reverse IP Lookup Nedir: Türkçesi Ters İP Arayışı anlamına gelen ve bir IP Adresine karşılık gelen web sitelerini veya sunucuları bulmak için kullanılan bir tekniktir.

Reverse IP Lookup Ne İşe Yarar: Reverse IP Lookup genellikle Web sitelerin subdomainini bulmak için kullanılır sebebi hedef web sitesinin subdomainlerinden ana sunucuya erişmek olabilir.

Reverse IP Lookup Nasıl Yapılır: Sitelerden ve toollardan yardım alınarak basitçe yapılabilecek bir tekniktir nasıl yapacağımıza geçersek öncelikle hedef web sitenin ip adresini öğrenerek başlayalım.
Basitçe
Site IP Adresi Bulma - Site IP Adresi Sorgulama gibi sitelerden veya kalinizdeki toolardan bulabilirsiniz ancak sitelerden daha basit bir biçimde bulabilirsiniz ben siteyi tercih ediyorum. Örnek olarak Sitemiz:National Mental Health Programme | Punjab bu olsun sitemizin ip adresi ise:13.127.184.246 budur. bu ip adresi üzerinden aynı ip adresine karşılık gelen siteleride bulacağız ve bunu Crips aracı ile yapacağız.
Crips Aracı Nedir: Crips Aracı Port taraması, Reverse IP Lookup, DNS Taraması Gibi taramalar yapan kullanışlı bir tooldur

Crips Aracı Nasıl Kurulur ve Kullanılır: Kalinizde terminalinize git clone GitHub - Manisso/Crips: IP Tools To quickly get information about IP Address's, Web Pages and DNS records. yazarak indirebilirsiniz.
Ardından cd crips ile kurduğunuz dizinde crips'in içerisine giriyorsunuz
sonra python2 crips.py yazarak crips toolunu açıyorsunuz Karşımıza böyle bir ekran geldi
77le52h.png

biz Reverse IP Lookup'ı konu aldığımız için [7] yazıyoruz ve devam ediyoruz.
Sonra bizden Sitenin İP Adresini istiyor ip adresini yazıyoruz.
d7l2li3.png

Ve crips'in kurulu olduğu dosyaya txt olarak subdomainleri kayıt ediyor.


Sonuç hedef sitenin subdomainlerini bulmak için kullanılacak bir teknik ve bir aracı bu konuda sizlere anlattım.


 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.