Merhaba Arkadaşlar Bu Gün Sizlere Rocket League Oyunundan Bahsedeceğim...
Oyunumuz Hakkında Genel Bilgiler Nelerdir ?
İlk piyasaya sürülme tarihi: 7 Temmuz 2015
Modlar: Tek oyunculu oyun, Çok oyunculu oyun
Oyun motoru: Unreal Engine 3
Arabalarla Futbol Oyunudur
Bu Oyunu Nereden İndirebilirim ?
İlgili Konu Linki;https://store.steampowered.com/app/252950/Rocket_League/
Oyunun İşleyişi Nasıldır ?
Rocket League sizlere bir araba yarışı oyunu değil, arabalarla futbol maçı yapma olanağı sunuyor. RC tipindeki araçlarla futbol maçı yapmak başta kulağa ilginç gelse de bir süre anlıyorsunuz ki oldukça marjinal bir fikirmiş. Oyun göründüğü gibi basit değil kesinlikle! Gol atacağım derken topun yanından geçip rakibinizin gol atması ya da topun bir anda yön değiştirmesiyle atacağınız golün kaçması Öncelikle bunlara hazır olmalısınız. Zira topu sürmek çok zor ve kontroller aşırı hızlı. Hızınızı doğru ayarlayamadığınız takdirde istemediğiniz sonuçlarla karşılaşıyorsunuz. İşin eğlencesi burada başlıyor zaten. Klasik futbol maçlarındaki gibi takım oyunu burada baskın değil, burada şans ve zamanlama çok önemli. Gol atmak kesinlikle marifet. Ustalık istiyor. Bu yüzden ilk olarak sizlere oyunun antrenman seçeneğine yönelmeniz tavsiyesini vereceğim. Bu antrenman seçeneğinde hızınızı topa göre ayarlamayı kavrayabilecek ve kontrollere alışabileceksiniz. İki gün, günde 3 saat oynayarak; yani toplamda 6 saat bir oyun tecrübesi sonucunda oyuna alışabildiğimi söyleyebilirim. Tabii kişiden kişiye değişebilecek bir kavram bu.
Oyun Modları Nelerdir ?
Oyunda Çeşitli Modlar Vardır Bunlar; Rekabetçi Modu,Eğlence Modu Olarak İki'ye Ayrılır.
Eğlence Modlarında; Basketbol,Rumble (Skill Kullanarak Maç Oynama),Hokey,DropShot
Rekabetçi Modlarında; 1v1,2v2,3v3 Oyun Modları Bulunmaktadır.
Grafikler, genel yorum
Oyunun grafikleri bugün olmuş dedirten cinsten. PlayStation 4 ve PC platformu için satışa sunulan oyunda çok renkli bir dünya sizleri bekliyor diyebilirim değil, kesin derim. Bambaşka; bir cennet adeta. Grafiklerin optimizasyonu mükemmel halde yapılmış ve FPS (saniyedeki kare hızı) sorunuyla hiç karşılaşmadım. Oynarken keyifle oynadım ve hem hızın, hem adrenalinin, hem heyecanın hem de futbolun dibine kadar keyfini çıkarttım. Tabii bu kadar övgüden ziyade, bazı eksik noktaları da yer alıyor.
Öncelikle kamera açısı kendine ele veriyor. Oyun illaki istediği açıdan oynatıyor, özgürlük yok. İkinci olarak ise araba çeşitleri ve oyun seçenekleri biraz daha arttırılmalı. Yapımcılar, hayal güçlerini kullanarak daha iyi şeyler yapabilirler. FlatOut oyunu aklınıza gelsin, oradan bir pay çıkartırsınız diye düşünüyorum.
Son Sözler...
Bugün alternatif bir futbol oyunu arıyorsanız, hem patlamanın olduğu, hem heyecanın en hat safhada olduğu, hem gol attığınızda oyunun sizi etkileyici bir animasyonla ödüllendirdiği ve sizi geri savurarak bir anda şaşırtmayı başardığı, hakemin, faulün, ofsaytın bulunmadığı, akıp giden bir yapım istiyorsanız, Rocket League tam size göre. Hem online sistemde bulunan dereceli sistem, rekabetçi ruhunuzu sahaya yansıtacak ve sizlere emek terleri döktürecek. Steamde şu an 31 TL satış fiyatıyla piyasada bulunan ve PlayStation 4 için satılan araçlarla futbol oyununu mutlaka tavsiye ediyorum, herkese bol şans.
Son düzenleme: