Arkdaşlar selam. Ben sanal makine de Kali Linux kullanıyorum fakat tam performansta çalışamıyor ve kasmaya başlıyor bir yerden sonra durum sıkıcı oluyor. Dual Boot Windows 11 + Ubuntu kullanıyorum. Kali Linux'da kurmak istiyorum ama yüksek ihtimal Kali Linux kernel seviye erişim istediği için BIOS ayarlarından Secure Boot kapatmamız lazımmış. Bu konu da bilgisi olan var mı? Kali Linux kurarken illaki Secure Boot kapatmamız mı lazım?
Secure Boot kapatamıyorum çünkü yıllar önce BIOS şifresi koymuştum ve uzun bir aradan sonra işim düşünce tekrar girmek istedim şifreyi unuttuğumu farkettim. Cihaz son model laptop olduğu için klasik BIOS şife kırma veya sıfırlama methodları çalışmıyor.
Eğer secure boot kapatmadan Kali Linux kurabilmenin bir yolu varsa yardımcı olursanız sevinirim.
Secure Boot kapatamıyorum çünkü yıllar önce BIOS şifresi koymuştum ve uzun bir aradan sonra işim düşünce tekrar girmek istedim şifreyi unuttuğumu farkettim. Cihaz son model laptop olduğu için klasik BIOS şife kırma veya sıfırlama methodları çalışmıyor.
Eğer secure boot kapatmadan Kali Linux kurabilmenin bir yolu varsa yardımcı olursanız sevinirim.