Server Kuramazsınız

y4r4t1k

Üye
5 Haz 2009
193
0
Amasya
------ Bu private server kurma işi yılan hikayesine dönmüş durumda. Ortada çok büyük bilgi kirliliği var. Bu işi bilen insanların doğru düzgün bir açıklama yapması gerekiyor. Başlığı dikkat çeksin diye böyle yaptım. Belki de doğrudur.
------Anladığım üzere, şimdiye kadar; server kurulumu adı altında paylaşım yapmış insanların %80 i bu işten gram anlamayan insanlar. %80 i çalıntı konular; post kasmaya çalışan göz boyayan tipler, kendisi upload etmemiş, kurmamış. Örnek: Orjinal database diye paylaşılan DB nin içinde ahmet memet diye tablolar ali veli userlar var. Demek ki MGame ve Noah Systemin Ali Veli yazılım uzmanları varmış, orjinaline kendi isimlerini koyduklarına göre. Şimdi local server kurmaya calışırken kullandığınız sql versiyonuna göre, işletim sistemine göre değişkenler var. Bunun yanında database ve buna uygun server fileslar ve yine bunlara uygun client lazım. Gördüğünüz gibi paylaşımların hepsi yarım yamalak. Kimi database vermiş files vermemiş. Kimi sadece files vermiş , uydur uydurabilirsen. Client vermemişler ki orjinalden sadece server.ini yi değiştirip girmiyor. Database paylaşılmış ama paylaşan arkadaş hangi SQL ile yaptığını yazmayı unutmuş?! Bırak 2000/2005/2008/2012 sini,versiyonu bile farklı olsa sıkıntı çıkıyor. Mesela konu başlığı Database+server files+maplar+client tek link. İndiriyorsun içinden sadece server files ve DB çıkıyor. Filesların da içinde loginserver exesi var ebenezer, aiserver, aujard exesi yok. Ne yapacağım buradaki dosyalarla ? Herkesi yazılım uzmanı, bilgisayar mühendisi mi zannediyor paylaşan arkadaş yoksa kendisi de içeriğinden bi haber midir. Database+server files diye verilen dosyalar bile birbiriyle uyuşmuyor.
------Var mı anlatan şöyleyse şöyle olur böyleyse böyle olur diye? YOK! Örneğin Database'i editör kullanmadan nasıl ayarlarız?(orjinalini bulamadım, belki kendim orjinal haline getiririm diye) Ya da editör ile düzenlediğimiz databasemize uygun loginserver, aiserver, ebenezer, aujard .exe lerini nereden buluruz veya nasıl ayarlarız? Veya bunlar şart mı? Sadece .ini sini değiştirmekle bitmiyor ki eksik mi bozuk mu bilmiyoruz. Sonra elimizdeki herhangi bir launcher ve knight .exe si ile girilmiyor yaptığımız server a. Bu .exeleri databasemize ve server fileslara nasıl uyduracağız. Mesela hackshield var 1299 orjinal knight online içinde. Onu nasıl iptal edeceğiz? Odbc ayarlarında birisi datayı eklemiş, birisi eklememiş mesela? Odbc nasıl çalışır, ne ekleyeceğiz, neden ekleyeceğiz bilmek istiyorum. İlla yabancı sitelere mi bakalım? Mesela sql 2008 de odbc ayarlarken sql server değil de sql server native client seçilmeliymiş. Bunun söylenmesi gerekir. Server kurulumu diye video çekmiş; sql kuruyor, dbyi atıyor, odbc ayarlıyor, server filesları ayarlamadan zart diye açıyor exeden. Link yok. Olan da kırık zaten. exe yi ayarladın mı buldun mu? Link?... Mesela Sql kurulum+DB kurulum+server files ayarlama diye video çekmiş arkadaş. Sql yi kurunca bitiyor video, devamı yok. Komik bile değil, acizane...
------ Şimdi bunu okuyan ve server kurmayı çocuk oyuncağı haline getirmiş kişiler olabilir. Sizin için kolay olabilir ama beni ve benim durumumda olan yüzlerce insanı düşünün. Hiç temelimiz yok bu konular hakkında. Doğru düzgün, ayrıntılı bir anlatım da yok.
------Eskisi gibi forumlardan konular da takip edilmiyor. Açtığınız konuya bir yıl sonra cevap gelebiliyor. Bu işi iyi öğrenen de hemen ticaretine girmiş. Elinde çalışan DB+files+client olan da paylaşmıyor. Birbirine uyumlu DB+server files,maplar+client i bulsam veya uydurmayı öğrensem, server açabilirim sanıyorum. Bundan bile emin değilim.
------Tek istediğim local 1299 server kurup tek başıma 1453'den önceki müthiş zamanlarımızı hatırlamak. Halihazırdaki serverlar da orjinali gibi değil. Başı sonu belli değil. Ne zaman bu kadar bozuldu, orjinalini nasıl bu kadar kurcalayıp, dağıtabildiler şaşkınım.
------Yardım edeceklere teşekkürler. İlk zamanları özleyen ve makro,kosp,dupe işine girmeyen herkese selam olsun.
 

LoveMilitant

Katılımcı Üye
4 Ocak 2012
890
0
31
İçel
Selamın Aleykum
Öncelikle yazdığın yazıyı okumaya gerek bile duymadım sebebi
1- Kimse bana yardım et dediğin için keyfi sana yardım etmez.
2- Ben de senelerce bu işleri araştırarak öğrendim. Kimse bana yardım etmedi
3- Kendinde dediğin gibi sadece sqlin versiyonu değişik olsa bile hata alıyorsun demişsin doğru senin bilgisayarına göre ayarı verebilecek insanların vakti değerli olabilir.
4- Ben biriktirdiğim ve doğru çalışan virüssüz programlarımı, sql hatalarını sırf editöre merak saran insalar için tek tek videoya çektim.
5- Bu işleri yapman için yazılım merakın olmalı kimse "bana sw açmamda yardım edebilirmi?" diyen birine yardım etmez çünkü kendisi ne kadar zorluklarla yaptıgını biliyor.
Ve son olarak kar amaçsız 1 ayda 4 kişiye yardım ettim fakat onlara da gına gelmiş durumda hepsi tek tek bıraktı. Boşa uğraşma bir item editlersin bir yanlışta hepsi gider.
Ha illaki yapıcam diyorsan konuma göz at
http://www.turkhackteam.org/knight-...-server-kurulumu-sesli-goruntulu-anlatim.html
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.