Shell atılmış siteden FTP veya Veritabanı Bilgilerini Çekme

tolizuga

Katılımcı Üye
22 Nis 2013
754
0
Shell atılmış siteden sitenin FTP veya Database (Veritabanı) bilgilerini çekmek için config Files dosyalarını okumanız gerekir. Ben anlatımı c100 shell üzerinden yaptım. ilk olarak config dosyalarını shell üzerinde listeleriz


11.png




listelenmiş şeklide hangi dizinde config dosyaları var görebilirsiniz. config.php veya configuration.phpdosyalarını okumamaız gerekir. Bu gerçi sitenin scriptine göre değişir onuda sayfanın sonunda hangi script de FTP bilgileri nerdedir ekleyeceğim.

21.png




Şekilde gördüğünüz gibi config dosyalarını listeledik şimdi komut satırından dosylarımızı okuyalım.



31.png



Komut satırına gelerek cat komutu ile dosyalarımızın içeriğini çekiyoruz. resimdeki gibi
cat /usr/local/apache/htdocs/sjc/sdsf/config.inc.php
yazdıktan sonra Execute sekmesine basarak dosyamızın içeriğini görebiliriz.
Script lere göre config files dosyaları şu şekildedir:
php nuke /config.php
vbulettin /includes/config.php
mybb /inc/config.php
phpbb /config.php
smf Settings.php
joomla configuration.php , configuration.php-dist
wordpress wp-config.php
Drupal /default/settings.php
vbulletin: /includes/config.php
vbulletin: /includes/class_core.php

 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.