Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Windows üzerinden pekte birşey yapamazsın virtualbox gibi sanal makine kurup oradan linux yüklemeni tercih ederim gayet basit yarım saatini falan alırwindows 10 kullanıyorum siber güvenliğe başlamak istiyorum neler yapmalıyım ve windows üzerinden devam edebilirmiyim
Sana önerim kali yi vm kurup çalışman olacaktır ve bence bir yazılım dilini de öğren sana illaki faydası olur. Mesela python ile başla. Ve siber güvenliğin de temellerini atwindows 10 kullanıyorum siber güvenliğe başlamak istiyorum neler yapmalıyım ve windows üzerinden devam edebilirmiyim
Virtual box Python visual studio2022 zaten yüklemek farz da onlar yüklü de ama Fedora falan kursam Nvidia herhalde sadece Windows a driver sunuyo ve benim laptopun driverlarıda Windows ve CS ve LoL u sorunsuz FPS kayıpsız şekilde olursa Fedora ya geçerim ama olmazsa vm den Fedora veya mintle devam edecek Python unu az biliyorumWindows üzerinden pekte birşey yapamazsın virtualbox gibi sanal makine kurup oradan linux yüklemeni tercih ederim gayet basit yarım saatini falan alır
Konu aynımı sizce ve tüm konulara soru olarak yazmışsınız ama kimse yanıt vermemişarkadaşlar elinde wordpress brute force için pass listesi olan varmı
sana tavsiyem önce network öğren mutlakaKonu aynımı sizce ve tüm konulara soru olarak yazmışsınız ama kimse yanıt vermemiş
Bana daha çok Python ve Python kodlarını uygulama videoları lazımsana tavsiyem önce network öğren mutlaka![]()
İnternette rockyou.txt var şu ana kadar bilinen en büyük şifre kapasitesi onda var diye biliyorum. 130MB gibi bir boyutu olması gerekarkadaşlar elinde wordpress brute force için pass listesi olan varmı
Linux ile basla ve eğer istersen THT kulüpleri var katılabilirsin.windows 10 kullanıyorum siber güvenliğe başlamak istiyorum neler yapmalıyım ve windows üzerinden devam edebilirmiyim
Chatgpt kullanmak yerine kendi fikrini belirtsen daha iyi olurdu. Ama bilgi bilgidir birşey diyemem.Harika bir karar!Siber güvenlik, geleceği olan ve heyecan verici bir alandır. Windows 10 kullanıyor olman da sorun değil; birçok araç ve eğitim bu sistemde de çalışır. İşte Windows üzerinden siber güvenliğe başlamak için adım adım yol haritası:
---
1. Temel Bilgileri Öğren
Başlamadan önce bazı temel konuları bilmen çok önemli:
Ağ temelleri (Network):
IP, DNS, MAC adresi, TCP/IP, UDP, Portlar
İşletim sistemi bilgisi:
Windows yapısı, görev yöneticisi, servisler, komut istemi (CMD/PowerShell)
Dosya sistemleri ve kullanıcı izinleri
Siber güvenlik kavramları:
Malware, DDoS, Phishing, Brute Force, Exploit, RAT, vs.
Kaynaklar:
BTK Akademi - Siber Güvenliğe Giriş
Cybrary (İngilizce)
TryHackMe (Başlangıç seviyesi lablar)
---
2. Windows’ta Gerekli Araçları Kur
Aşağıdaki araçları sistemine kurarak pratiğe geçebilirsin:
Sistem Araçları:
PowerShell (ileri düzey kullanım)
CMD (Komut satırı pratikleri)
Siber Güvenlik Araçları:
Wireshark (Ağ trafiği izleme)
Nmap (Port tarama)
Burp Suite (Web güvenlik testleri)
Sysinternals araçları
>Bu araçlar, Kali Linux gibi sistemlerde de bulunur ama Windows’a da uyumludur.
---
3. Sanal Makine (VM) Kur
Gerçek sistemine zarar vermemek için eğitimlerde sanal makine kullan:
VirtualBox veya VMware Workstation Player indir.
Kali Linux ISO dosyasını indir (etik hack araçları hazır gelir).
Sanal makinede Kali çalıştır, kendi bilgisayarın Windows olarak kalır.
---
4. Etik Hackerlık ve CTF Pratikleri
Başlangıç seviyesinde platformlar:
Hack The Box (Beginner Friendly Labs)
TryHackMe
OverTheWire (Linux pratikleri)
---
5. Belgelendirme Düşün (İleri Seviye için)
İleride sertifika düşünürsen:
CEH (Certified Ethical Hacker)
CompTIA Security+
OSCP (gerçek dünya saldırı testi)
---
Özet: Windows Kullanarak Siber Güvenliğe Başlamak
AdımYapılacaklar
1Temel Bilgiler (Ağ, işletim sistemi, güvenlik)
2Araçları kur (Wireshark, Nmap, Burp, vs.)
3Sanal makine kur ve Kali Linux çalıştır
4Pratik platformlarına gir (TryHackMe, HTB)
5Sertifikaları araştır
Sanal makine kurabilirsin. YouTube üzerinde "Sixpon" gibi kanallardan temeli hatta daha ilerisini öğren, eğer geliştirici olmak istiyorsan veya kendi aracını kullanmak istersen diyelim ki sana güvenilir gelmedi Python, c gibi dilleri ogren eğer çok ileri bir geliştirici olacaksan assembly öğrenebilirsin.windows 10 kullanıyorum siber güvenliğe başlamak istiyorum neler yapmalıyım ve windows üzerinden devam edebilirmiyim