Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ilk ve en önemlisi "python" . Başlangıç dillerden ve en çok kullanılan programlama dilidir kendisi. Ve en çok "linux" kullanılıyor. Linux" bir programlama değil işletim sistemidir (Windows) gibi. Genel olarak bunlar var. Ama üst düzey bir siber güvenlikçi hakkında sorarsan "Assembly" isimli programlama dili var. Çok zor ve karışık bir dildir. Çok az kişi biliyor. Bunları kullanarak siber güvenlik uzmanı ola bilirsiniz.Siber güvenlikle uğraşanlar hangi dilleri kullanıyorlar ve ne amaçla kullanıyorlar düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
aslın c++/c ruby perl gibi dilleri'de kullanıyolar hepsini farklı özelliklerinden dolayı mı kullanıyolar onu anlamak isitiyorum yoksa 1 yada 2 tanesi yeterli miilk ve en önemlisi "python" . Başlangıç dillerden ve en çok kullanılan programlama dilidir kendisi. Ve en çok "linux" kullanılıyor. Linux" bir programlama değil işletim sistemidir (Windows) gibi. Genel olarak bunlar var. Ama üst düzey bir siber güvenlikçi hakkında sorarsan "Assembly" isimli programlama dili var. Çok zor ve karışık bir dildir. Çok az kişi biliyor. Bunları kullanarak siber güvenlik uzmanı ola bilirsiniz.
Hepsinin işlevi farklı. Biri ile "fronend" kısımlar değiştirilirken . Bir diğer programlama dili "backend" kısmını hallediyor. Senin hangi pozisyonda çalışıcağına bağlıaslın c++/c ruby perl gibi dilleri'de kullanıyolar hepsini farklı özelliklerinden dolayı mı kullanıyolar onu anlamak isitiyorum yoksa 1 yada 2 tanesi yeterli mi
Merhaba değerli üye :Siber güvenlikle uğraşanlar hangi dilleri kullanıyorlar ve ne amaçla kullanıyorlar düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Kesinlikle linux kullan bide phyton #c nesne tabanlı programlama var en popüleri sanırım java scriptSiber güvenlikle uğraşanlar hangi dilleri kullanıyorlar ve ne amaçla kullanıyorlar düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Günümüzde oldukça önemli bir yere sahip olan siber güvenlik önlem alınması ve bilinmesi gereken bir konu olması dolayısı ile son zamanlarda etkin bir rol oynamaya başlamıştır. Hayatımızda belki de en önemli konulardan biri olan güvenlik sorunları siber güvenlik alanında da kendini gösterebilmeyi başarmış, ilerleyen günlerde de daha çok bilgi edinilecek bir konuymuş gibi durmaktadır. Siber güvenlikte önemli bir konumda olan programlama dillerinin elbette öğrenilmesi şarttır. Peki siber güvenlik için en iyi programlama dilleri nelerdir?Siber güvenlikle uğraşanlar hangi dilleri kullanıyorlar ve ne amaçla kullanıyorlar düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.