Siber korsanlar, su tesisinin kontrolünü ele geçirmiş

Fearlessleon

Adanmış Üye
11 Şub 2013
6,634
7
Hacking.py
İranlı siber korsanların, ABD’nin New York kentindeki bir baraja saldırı yaptıklarının ortaya çıkması gündemdeyken bir grup korsanın bir su arıtma tesisinin kontrolünü ele geçirdiği ortaya çıktı.

Bir sorun olduğunu anlayan tesis yöneticilerin, daveti üzerine durumu inceleyen Verizon şirketi, korsanların, suyun temizlemek için kullanılan kimyasalların oranı ve şehre verilen suyun miktarıyla oynadıklarını bildirdi.

Verizon, şirketin nerede olduğunu ve ismini güvenlik nedeniyle açıklamadı ancak müşteri sayısının 2.5 milyon olduğunu belirtti.

Tesisin, bilgisayar sistemlerini yönetmek için çok eski bir yazılım kullandığı ve en son 1988’de güncellenen bir IBM sisteminin devrede olduğunu ifade edildi. Korsanların, şirketin internetten ödeme sistemi üzerinden bilgisayar ağına girdiği ve 2.5 milyon kullanıcının bilgilerine ulaştıkları belirtildi.

Bununla birlikte Verizon şirketi, korsanların su arıtma tesisinin kimyasal arıtma ve su miktarıyla oynadıklarının pek farkında olmadıklarını da kaydetti. Aksi taktirde şirketin ve kullanıcıların çok ciddi bir sorunla karşı karşıya kalabileceğini vurguladı.

Bununla birlikte, tesis çalışanlarının bir sorun olduğunu fark ederek vanaları düzgün bir konuma getirmeleri de olası bir faciayı engellemiş oldu.

Bu tesiste yaşanan sıkıntı, daha büyük bir çapta Ukrayna ve İsrail’de yaşanmıştı. Ukrayna’daki bazı elektrik tesislere yönelik saldırı sonucu büyük çapta elektrik kesintisi yaşanmıştı.

İsrail’in elektrik müdürlüğü de yaşadığı siber saldırı neticesinde bilgisayar sistemlerinde sorun yaşamıştı.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.