Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
siber suçlar savcılıga bildirir savcılık gerekli gorurse siber suçlara yazı yazar. siber suçlar instagramdan kullanıcının İP bilgisini talep eder daha sonra gelen ip numarası İnternet saglayıcısına gönderilir ve hangi abonenin kullandıgı ögrenilir. Daha sonra internet kullanıcısı siber suçlara davet edilir konu hakkında ifadedi alınması için. Eger kullanılan ağı birden fazla kişi kullanıyorsa yani örn wifi 3 4 kişi kullanıyorsa hepsinin ifadesine başvurulması gerekir. Yani kısaca çok uzun ve meşakkatli bir süreç oldugu için fazla ustune düşeceklerini sanmıyorum. ayrıca instagram adli mercilerle kulanıcılar arasındaki konuşma kayıtlarını vermiyor.
Direkt siber suçlara gitmez diye biliyorum suç duyurusu muhabbeti felan oluyor ondan sonra / Rahatsız edilmek istemiyorsan mesaj isteklerini kapat sana mesaj atacak kişilrri takipçilerim olarak ayarla o zaman tanımadığın kişiler mesaj atamaz iyi forumlar
siber suçlar savcılıga bildirir savcılık gerekli gorurse siber suçlara yazı yazar. siber suçlar instagramdan kullanıcının İP bilgisini talep eder daha sonra gelen ip numarası İnternet saglayıcısına gönderilir ve hangi abonenin kullandıgı ögrenilir. Daha sonra internet kullanıcısı siber suçlara davet edilir konu hakkında ifadedi alınması için. Eger kullanılan ağı birden fazla kişi kullanıyorsa yani örn wifi 3 4 kişi kullanıyorsa hepsinin ifadesine başvurulması gerekir. Yani kısaca çok uzun ve meşakkatli bir süreç oldugu için fazla ustune düşeceklerini sanmıyorum. ayrıca instagram adli mercilerle kulanıcılar arasındaki konuşma kayıtlarını vermiyor.
Teşekkür ederim ayrıntılı anlatmışsınız. Peki şu terörle ilgili ya da kışkırtıcı paylaşım yapanlar hemen nasıl bulunabiliyor?
Merhabalar
Siber suçlar gerekli ise terör hesaplarını ve propagandası yapanları bulabilir. Savcılığın emir niteliğindeki yazıtı bunun için yeterlidir. Aynı şekilde üst düzey tehdit vb suçlarda engellemenin kurtarmayacağı durumlarda savcılık vasıtasıyla siber suçlara başvurabilir , kişi tespitinden sonra uygun görülen dava açma seçeneğinde bulunabilirsiniz. İyi Forumlar