Cezası ölüm.... cidden ama.. büyük şirketse kendi IT'sinden mail server'ı vardır. IT mail sistemini 1453'ten önce kurmamışsa, nereden kim ne zaman girmiş de mailleri okumuş anında görürler. En iyi ihtimal kovulursun, en kötü ihtimal ceza yersin ve kovulursun ve bir daha iş bulamayacağın kadar büyük bir kara leke olur kariyerinde. Hosting şirketlerinin çoğunun verdiği mail hizmetleri açık içerir. Bir önceki firmamda güvenlik konusunda inatlaşınca patronumum adına "Ben tatlı tüylü bir tavşanım." diyen bir mail atmıştım kendi mailinden kendisine, ama yine de mail okuma kısmını kıramamıştım. Sadece adam adına mail atabileceğim bir açık bulmuştum. Mantıken açık bulunup kırılabilir.
Diyelim kırdın maili, okudun. N'oldu? Şikayet mi edeceksin? "Ben sizin mailinizi okudum siz benim hakkımda asılsız..." diyene kadar adam senin lafını "Sen benim mailimi nasıl okudun?" diye keser. Adam senin hakkında onu dava edebileceğin kadar kesin bir şekilde iftira etmiş bile olsa, senin onun mailini okuduğunu duyduğu anda kendini kapının önünde bulursun.
Salla gitsin.