"Nasıl oluyor" sorusuna yönelik vereceğim cevabı, ya da "nasıl oluşuyor" tabiri de uygun olabilir. Web sitesini geliştiren yani programlamasını yapan kişiler, web developerlar çeşitli güvenlik önlemlerini es geçiyor. Yani kullanıcı ile iletişim sağlanan alanlarda, kullanıcıyı kısıtlamıyor, "Senin yapacağın bu, fazlasına yetkin yok" düşüncesini es geçiyor. Kullanıcı da "bana ne güzel yetkiler sağlanmış ohh" diyerek, önlem alınmayan, filtresi yapılmayan kısımları kullanarak web sitesini hackleyebiliyor. Örnek veriyorum, web programcısı ziyaretçi defteri yaptı, ya da login sayfası vsvs. Kullanıcı ziyaretçi defterine, "merhaba" da yazabilir, "<marquee>merhaba</marquee>" da yazabilir dimi? Yani sen eğer, ikinci yazdığım HTML,JS gibi kodların filtresini sağlamazsan adam o kodları yazar, seni de hackler, kullanıcıları da. Yani kısacası kullanıcı ile iletişime geçilen alanların filtrelemesini yapmadığında yazılımcı bu tür açıklar ortaya çıkıyor. Ben bu açıklarını nasıl bulurum nasıl hacklerim dersen, web güvenlik açıkları şeklinde aramalar yaparak istediğin sonuçları elde edersin. Ama bunların nasıl sömürüldüğünü öğrenmekten yana, bu açık nasıl oluşuyor ben bunu nasıl yapıyorum diye de düşünmelisin.