Sitemde Kullandığım Wordpress Eklentileri

aleeted

Katılımcı Üye
17 Eyl 2008
328
0
42
Earth
Merhaba Arkadaşlar,

Sizlere, sitem de kullanmış olduğum wordpress eklentilerini ve kullanımlarını paylaşmak istedim.

Wordpressimizi siteye kurduğumuzu varsayarak işe başlayalım.

Site kurulacağı zaman çoğu kullanıcı ilk önce sitesini ya wamp server gibi platformlarda düzenleyip, sonra sunucuya aktarım yapar, ya da sitesini sunucu üzerinden kurar. Sunucu üzerinden kurulan sitelerdeki sıkıntı, sitemizin aktif olmasıdır. Tema deneme olsun, plugin deneme olsun, yaptığımız her işlem sitemize girecek kişiler tarafından görüntülenmektedir.

Özellikle sitenizi kurmadan önce sosyal medya hesapları açıp site linkinizi paylaştıysanız, sitenizi yapım aşamasındayken görmeleri sıkıntı yaratabilir. En azından benim için :)

İlk kullandığım plugin;

Coming soon and Maintenance mode WpDevArt

Bu plugin ne işe yarıyor hemen söyleyeyim. Bu plugin, siz sitenizi tasarlarken sitenize giren kişilere bir background önünde "YENİLENİYORUZ" gibi bir yazıyla daha profesyonel bir iş yaptığınızı gösterir.

Şimdi bu plugin nasıl kullanılır onu öğrenelim;

İsterseniz eklentiler kısmından yeni ekle diyerek plugin ismini yazıp çıkan eklentiyi kurabilirsiniz, isterseniz https://wordpress.org/plugins/coming-soon-page/ adresinden indirip ftp üzerinden veya eklenti yükle kısmından yükleyebilirsiniz.

Eklentimizi etkinleştirdikten sonra, sol taraftaki menüden "Coming Soon" a tıklayarak plugin içine girelim.



Eklentide pro kısımlar mevcut, ama yaklaşık 1 senedir farklı farklı sitelerde kullandım hiç de aramadım pro sürümünü, yani bence gerek yok.

İlk önce eğer bir logonuz var ise logo kısmına tıklıyoruz.
Logonuz yok ise logo kısmına tıklayıp mevcut firmanın logo linkini silmenizi öneririm.



Upload kısmından logo seçimini yapıyoruz.

Logonuzu daha önce ortam klasörüne attıysanız ortam klasöründen, ilk kez yükleyecekseniz Bilgisayardan kısmına gelelim, dosya seçine basıp, logonuzu seçelim.



Şimdi bu kısım önemli, logomuzu seçtik, "Yazıya Dahil Et" dersek logoyu plugine yüklemeyecektir. Yapmamız gereken "Dosya Adresi" kısmına tıklayıp ondan sonra "Yazıya Dahil Et" kısmına tıklamamız gerekiyor.

Logomuzu yükledikten sonra "Save Section" a tıklayıp logo değişikliğini onaylıyoruz.

Gelelim Title kısmına;



Title kısmında da istediğimizi yazıp "Save Section" a tıklıyoruz.

Ben genelde "Yeniliklerimiz ile çok yakında buradayız, bizi takip edin !!" yazıyorum. Burası size kalmış.

Mesaj kısmı;



Bu kısımda da mesajımızı yazıp kaydediyoruz.

Sosyal Medya;

Burada isterseniz siteniz ile ilgili bir sosyal hesap var ise ekleyebiliyorsunuz.



Sosyal hesaplarımızıda ekledik ve kaydettik.

Background;

Background kısmını isterseniz boş bırakın (boş bırakırsanız beyaz bir sayfa olur), isterseniz sitenizi ilgilendiren bir resim koyabilirsiniz, seçim sizin.



Background da ekleyip kaydettik.

Şimdi sıra geldi aktif etmeye, aktif etmek için bulunduğunuz sayfanın en üst sol tarafında "Enable/Disable" butonları var. Enable diyerek aktif hale getirebilirsiniz.

www.siteadi.com/wp-admin olarak giriş yaptığınız sürece siz siteyi önizleyebileceksiniz. Ama wp-admin den çıkış yaptığınız da, siteniz Yenileniyoruz olarak göreceksiniz.


***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** *****


2. Pluginimiz;

Huge IT | Responsive Slider

Bu plugini seviyorum çünkü kullanması kolay ve bildiğiniz gibi wordpresste her tema tam yüklü olarak gelmiyor. Ana sayfada veya başka bir sayfada slide isterseniz tam size göre bir tema.

İsterseniz eklentiler kısmından yeni ekle diyerek plugin ismini yazıp çıkan eklentiyi kurabilirsiniz, isterseniz https://wordpress.org/plugins/slider/ adresinden indirip ftp üzerinden veya eklenti yükle kısmından yükleyebilirsiniz.

Yüklemiş olduğumuz plugine sol menüden ulaşıyoruz. Tıkladığımızda bizi aşağıdaki gibi bir sayfa karşılıyor. Bu sayfada demo olarak oluşturulan "First Slider" bulunuyor. İsterseniz bu demoya tıklayarak düzenleyebiliyorsunuz, isterseniz de kendiniz yeni bir tane oluşturabiliyorsunuz.



Demoya tıkladığımız da bizi resim ekleyebileceğimiz bir yer karşılıyor. Burada slider ismini, width/height kısımlarını, efektleri ayarlayabiliyorsunuz. Dilerseniz slide üzerinde görüntelenecek yazı ve başlık ekleyebiliyorsunuz. Seçim sizin.






***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** *****


3. Plugin;

Album and Image Gallery Plus Lightbox

Bu plugin de vazgeçilmez eklentilerimden biri. Bu ekletide hem kapak sayfası için shortcode, hem de galeri slide için shortcode mevcut.

İsterseniz eklentiler kısmından yeni ekle diyerek plugin ismini yazıp çıkan eklentiyi kurabilirsiniz, isterseniz https://wordpress.org/plugins/album-and-image-gallery-plus-lightbox/ adresinden indirip ftp üzerinden veya eklenti yükle kısmından yükleyebilirsiniz.










***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** *****


4. Plugin;

Contact Form 7

Wordpress kullanıp da duymayan yoktur herhalde :)

İsterseniz eklentiler kısmından yeni ekle diyerek plugin ismini yazıp çıkan eklentiyi kurabilirsiniz, isterseniz https://wordpress.org/plugins/contact-form-7/ adresinden indirip ftp üzerinden veya eklenti yükle kısmından yükleyebilirsiniz.

Başarılı bir iletişim formu plugini, tek yapmanız gereken indirdiğiniz eklentiye girip shortcode'u oluşturmuş olduğunuz iletişim sayfasına yapıştırmak.




***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** *****


5. Plugin;

All in One SEO Pack

En güzel seo eklentilerinden biri, basit bir kullanımı var, kesinlikle tavsiye ederim.

İsterseniz eklentiler kısmından yeni ekle diyerek plugin ismini yazıp çıkan eklentiyi kurabilirsiniz, isterseniz https://wordpress.org/plugins/all-in-one-seo-pack/ adresinden indirip ftp üzerinden veya eklenti yükle kısmından yükleyebilirsiniz.



XML site haritaları - Tüm büyül arama motorları için otomatik gönderim yaparak, sitenizin taranacağını garanti almak için dahili XML site haritası desteği. Arttırılmış performans için dinamik ve statik site haritaları arasından seçim yapın.



SEO Modülleri Herhangi bir ileri derece SEO modülünü istediğiniz gibi etkinleştirin veya etkisizleştirin. Ekibimiz sürekli olarak yeni SEO modülleri eklediği için sık sık göz atmanızda fayda var.



Geniş kapsamlı destek Yeni Başlayanlar için Hızlı Başlangıç Rehberimizi ve İleri Seviye Kullanıcı Rehberimizi Okuyun, tam zamanlı bir destek ekibi ile Yüksek Kaliteli Destek Forumlarımıza Erişin ve mükemmel video eğitimlerimizi izleyin



Özel Yazı Tipleri Desteği TÜM Özel Yazı Tipleri için sıra dışı destek. Bu özellikle, herhangi bir forum veya e-ticaret yazılımı veya sitenizde herhangi özel bir işlem yapılmış olması durumlarında oldukça kullanışlıdır.



SEO içeriğine Kolay Erişim Tüm yazı/içerik tipi için SEO Başlığı, Açıklama ve Anahtar Kelimelere kapsamlı genel bakış. Zaman kazanmak için hepsini tek bir ekrandan düzenleyin.



XML Site Haritası için Ek Sayfalar Dinamik olarak oluşturulan WordPress sayfalarına ek olarak herhangi bir sayfayı site haritasına eklenmek üzere kolaylıkla yapılandırabilirsiniz. Bu, Google gibi arama motorlarının internet sitenizin TÜM içeriğini görmesini sağlamayı garanti altına alır.



Hızlı-Düzenle WordPress SEO verilerinizi, geri gitmenize ve farklı ekranlar arasında mekik dokumanıza gerek kalmadan, hızlıca düzenleyin.



SEO Menü All in One, geniş bir dizi seçkin SEO özelliğini ücretsiz olarak sunar. Acemi ve ileri seviye kullanıcılar için harikadır.


***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** *****


6. Plugin;

WordPress.com’dan Jetpack

Bu eklentiye bayılıyorum :) Neden mi? Çünkü blog sayfanızda yazdığınız yazıları otomatik olarak google +, facebook, twitter sayfalarınızda yayınlıyor.

İsterseniz eklentiler kısmından yeni ekle diyerek plugin ismini yazıp çıkan eklentiyi kurabilirsiniz, isterseniz https://wordpress.org/plugins/jetpack/ adresinden indirip ftp üzerinden veya eklenti yükle kısmından yükleyebilirsiniz.

Jetpack başlangıç ekranı



Site istatistikleri



Toplu eklenti yönetimi



Tanıtım



İlişkili yazılar




***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** *****


7. Plugin;

Loco Translate

Mükemmel bir çeviri eklentisi, sitenizdeki tema veya pluginleri türkçeye çevirmekte büyük rol oynuyor. Otomatik çevirmiyor, o size ingilizce kelimeleri sunuyor, siz çevirip eklentiye ekliyorsunuz.

İsterseniz eklentiler kısmından yeni ekle diyerek plugin ismini yazıp çıkan eklentiyi kurabilirsiniz, isterseniz https://wordpress.org/plugins/loco-translate/ adresinden indirip ftp üzerinden veya eklenti yükle kısmından yükleyebilirsiniz.

Eklentiyi yükledikten sonra, sol menuden "Loco Translate" e tıklıyoruz, açılan sayfada "Active Theme" olan bölümde mevcut kullandığımız temaya tıklıyoruz. Karşımıza aşağıdaki resimde olduğu gibi bir sayfa açılıyor. Buradan "New Language" e tıklıyoruz. Tıkladıktan sonra açılan yerde "skip theme" diyoruz.



Sonrasında karşımıza aşağıdaki gibi bir liste çıkıyor. Bu listeden istediklerimizi seçip, türkçe kısmına türkçesini yazıyoruz. Çevirileri tamamladıktan sonra kaydediyoruz. Artık temamız türkçe :)



Arkadaşlar şimdilik bu kadar, sormak istediklerinizi bilgim dahilinde cevaplayabilirim.

Umarım yararlı olur.

Görüşmek üzere :)
 
Son düzenleme:

Leopic

Yaşayan Forum Efsanesi
26 Şub 2016
9,948
10
Konuyu tamamen siz yazdiysaniz gerçekten elinize saglik muhteşem :)
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.