Sitenizin Google de Ceza Yemesinin 16 Sebebi (Detaylı) //Stajyer Asistan Kulübü

LockedWorld

Katılımcı Üye
13 Ocak 2018
629
5
Azerbaycan


eqUwDA.jpg


Siteniz Google gibi arama sistemlerinin cezasına düşme nedenini bilmek ister misiniz? Genellikle, sitenin herhangi cezası var mı ve bunu nasıl ortadan kaldırabilir? Bu Konumuzda Anlatacağız


Google'ın hiçbir taviz vermediği, hatta bu yolda siteleri cezalandırdığı bir talebi var: onun gibi tüm arama motorları çalışır, kendi kullanıcılarına uygun aramaya göre en iyi yazarların en benzersiz yazılarından toplanmış en büyük bilgiyi ulaştırsın. Bu yolda durmadan çalışıyor, kendi algoritmasını günceller ve genişler ki, internetteki en iyi site kendi hak ettiği sonucu alsın.

Arama sistemlerinin gözünde güzel görünecektir sitesini oluşturmak için içerik yapan uzmanlarla birlikte web tasarımcıları de çalışmalıdır. Tasarımcılar site üzerinde teknik çalışmalar yapmakla onu motorlar için okunuşlu hale getiriyor, onun gerekli parçalarını motorların gözünde büyütür ve siteyi tüm internete yaymaya çalışıyor.

Ancak bazen Google'ın haksızlıkları da olabilir. Birincisi, eğer SEO çalışmaları yapmamışsanız, ya da en basiti - Google Search Console-u (Google Webmasters Tools-un yeni adı) kulanmamışsanız, o zaman siteniz aramada hiç bulunmayabilir da olabilir. İkincisi - olabilir ki, siz SEO çalışmalarına aşırı yüklenip neyise gerek olduğundan çok girdiniz.

Site Google cezasına layık olup olmamasından bağımsız olarak bu hata yapılmışsa, yanlışlıkları düzeltmeye çalışmalısınız.

Google Cezası Nedir?

Google doğrulama algoritmasını son olarak 2000 Aralık ayında değiştirdi. Bu yenilenme sitelerin SEO-sunda yeni bir dalga yaratmış oldu. Aslında PageRank ilk defa anlamlı ve yararlı bir şekilde yayımlanmış oldu.

Google artık güzel anlamlı yazıları anlamsız söz toplantısından ayırmayı öğrendi. Zaman zaman arama sonuçlarının ilk sayfalarında anlamlı yazarların yazılarını görmeye başlıyoruz. Google cezası da burada işe yarıyor.

2012 yılında Penguen (The Penguin) yenilemesi çalışmaya başladı: bu algoritma bir gecede tüm arama sonuçlarını değiştirdi. Kötü içerik yayınlayan birçok siteleri arama sonuçlarının son sayfalarına, ya da sonuçlarından tamamen dışarı attı. Bundan sonra SEO profesyonelleri Google'ın planları ile birleşmeğe, içerik stratejisine daha derinden dikkat ayırmaya başladılar.

Sitemin Cezası Varmı?

Cezalar otomatik ya da manuel olabilir. Manuel cezalandırıldıkta büyük olasılıkla, bu size bildirilecek. Ancak otomatik cezalndırma sırasında sizin bundan haberiniz olmayabilir. Bu cezalar SEO profesyoneller, ya da yeni başlayanlar için beklenmedik sürprizler getirebilir.

Otomatik para cezası (dolayısı algoritmik cezası da denebilir) olmasına aşağıdaki birkaç sinyal olabilir:

Sitesi marka adınızın arayışında kolayca bulunmuyorsa, bu Google cezasına sinyal olabilir. Her ne kadar, sizin sitenin Google aramalarında ele de iyi sonuçları yok, hiç olmazsa sadece bir temel açarsözü için yüksek değerlendirilmelidir.
Sizin tarafınızdan hiçbir müdahale olmadan sayfalardan biri bir ya da birkaç yere geriye atılırsa.
Sitenizin PageRank göstergesi aniden 2, ya da 3 den 0-a inmiştir.
Bir gecede sitenin tüm sayfaları Google arama sonuçlarından silinmişse.
Böyle arama yaptıkta: site: sizinsite.com açarsözü- hiçbir sonuç alınmıyorsa.
Siteyi aradıkta Google sayfasından başka sayfaları gösteriyorsa.

Eğer bunlardan birini veya birkaçını görüyorsanız, demek ki siteniz Google cezası ile karşılaşmıştır.

Ne İçin Google Benim sitemi cezalandırdı?

Algoritiminde olan güncellemeleri yayınladıkça, sitelerin değişikliklere uyarlanmasından sıkıntılar olmuyor. Sizi sitenizin Google cezasına düşmesinin 16 nedeni ile tanış ediyoruz. Demek olmaz ki, ceza almak için sebeplerin hepsi bunlardır, ancak burası kesindir ki, aşağıdaki 16 faktörün hepsi ceza almak için yeterlidir:


  1. Çok fazla bağlantılar (Links) almak. Bazıları yemin ediyor ki, böyle yapmadık falan, ancak neden karışık olabilir. Tabii ki, sitenin PageRank göstergesini yükseltmek için linkler alabilirsiniz, ancak çok sayıda kötü (kalitesiz ve cezalı sitelerden) linklerin olması sizin ziyanınıza olacak.
  2. Çok fazla benzer bağlantılar (Linkler). Eskiden arkadaş sitelerle link değiştirilmesi iyi sayılırdı. Şimdi ise benzer geçitlerin arkadaşlarla aşırı değiştirilmesi PageRank-a etkilemek gibi değerlendirilebilir.
  3. Kopyalanmış içerik .Sitenizdeki herhangi kopyalanmış içerik (aynı başlıklı 2 sayfa, aynı açıklaması sayfalar, aynı keywords sayfalar, ya da aynı içerikli sayfalar) onu Google'ın gözünde daha az yararlı görünebilir. Bu da sitenin cezalandırılmasına yol açabilir. Copyscape ve CopyGator gibi aletlerin yardımı ile sitedeki kpoya yazıları bulabilirsiniz.
  4. H1 taglarının aşırı çalıştırılması. Önceki konulardada belirtildiği gibi sitenin her web sayfasında 1 tane h1 başlığı olmalıdır. Oysa, her bir sayfanın yalnızca 1 tane h1 olabilir. Oysa, düzgün kullanmak suretiyle h1 SEO-da büyük yardımcınıza dönüşebilir. Çok sayıda, ya da uzun h1-lerin olması açarsözlerinin sayısının abartılmasında çalışmak gibi değerlendirilebilir.
  5. Site genelinde 404 sayfalara bağlantılar. Google sitenin içindekilere dikkat ayırdığınızı, hata ve sorunları gidermek için çalıştığınızı görmek istiyor. Eğer kendiniz sitenin içinde çalışmayan sayfalara linker paylaşıyorsanız, bu ziyaretçilerin aradığı bilgileri alamayacağına işarettir.
  6. Başka dillerdeki sitelere bağlantılar. Bu size de doğru gelmiyor, öyle değil mi? Diğer diller olan sitelerden dürüst şekilde linkler alabilirsiniz, ancak Google başka düşüncededir: kullanıcılar başlıca olarak sadece bir dile öncelik verir, bu yüzden de yabancı dildeki siteler faydalı değildir.
  7. Anahtar Kelimeler (Açarsözlöri) ile dolu site. Site içerildiğinde keywords yoğunluğunun ölçülmesi için çok sayıda inanılan ve inanılmaz kurallar var. Gerçek şudur ki, onlardan hiç birine tam incelendi diyemeyiz ve aşırı yoğun açarsözleri olan site zayıf yazılmış içerik olarak değerlendirilebilir. Eğer Google açarsözlerinin sayısının fazla olduğunu düşünürse, sizin sitesi cezalındıracak - haklı veya haksız olarak.
  8. Footer linkler. Bazı web tasarımcıları sitenin altlığında - footerdeki linkleri dolaşım, bazıları ise geçitlerin gücünü artırarak PageRank göstergesini aldatmak için kullanırlar. Bazı durumlarda bunun kötü sonucu olabilir.
  9. Sitemap dosyasındaki eksiklikler. Google sitelerin XML haritalarından yararlanarak onun dizilişi, yapısı ve iç bağlantıları hakkında bilgi toplar. Bu nedenle çalışın sitemap.xml dosyası her zaman yenilenmiş olsun ve onu Yöneticisi Araçları hesabınızdan gönderin.
  10. Gizledilmiş linkler. Sitenizdeki tüm linkler kullanıcılar için görünen ve faydalı olmalıdır. Gizlenmiş her şey ise kandırmaya çalışmak gibi şüpheli sayılır. Bu yüzden de hiçbir zaman geçitlerin ve tuşların (button) rengini arka fonun renginde yapmayın. Hatta bunun için özel sorunlarınız olursa bile.
  11. Kırık dış linkler. Eğer sitenizdeki linkleri kırılmışsa yenilemediyseniz, Google bunu dikkatsizlik gibi değerlendirir ve kırık geçitlere göre siteye olan güveni azalır.
  12. Gizlenmiş içeriği. Sitede hiçbir şeyi gizlemeye çalışmayın. İstenilen gizli içeriğin kötü sonucu olabilir. Size çok küçük (örneğin, 1 × 1 pcs), ya da genel olarak 0 resimli konular çok kötü sonucu olabilir.
  13. Anchor textden sınırın artık kullanmak. Bir zamanlar SEO uzmanları anchor textlerin yardımıyla sitenin telif göstergesini artırmaya çalıştı. 2012 yılında Penguin güncellemesinden sonra artık anchor textlere geçitlerin oluşturulmasında daha ciddi olmak, doğru olarak kullanmak gerekir.
  14. Hreflang hakkında tamamen bilgi unutulmşsa. "Hreflang" sitedeki kopyalama içeriğin başka diller veya yerleşmeler için bilerek dizayn edildiğini Google'a bildirmek içindir. Bunun ne kadar yardımcı olduğunu belirlemek kolay olmasa da, yararlanmağımızda fayda var.
  15. Sitedeki molalar ve kırılmalar. Sitede molalar olursa, ya da bir ara hiç açılmazsa, herkes üzülecek: webmaster, ziyaretçiler ve aynı zamanda arama motorları. Eğer Google sitesi bulamıyorsa, arama yapanları ölü sonluğa göndermeğe çalışacak.
  16. Açarsözle alan adları. Her ne kadar alan adları bizatihi riskli değil, alan adı adındaki açarsözleri tehlikeli olabilir. Eğer bizim alana katılmaya olan bağlantılar, anchor textler tamamen aynı olması durumunda, bu aldatma gibi değerlendirilebilir. Henüz bu anchor text alan adındaki açarsözüdürse bu herkesi aptal yerine koymak gibi görünebilir. Bu durumda söz konusu anahtar kelime için en büyük içerik sitemizde olması gerekir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.