Sizce Go(lang) "Geleceğin Dili" mi?

Charles_

Yeni üye
18 Tem 2022
45
6
Sizce golang gelecekte büyük bir rol oynayacak mı ve hangi alanlarda daha fazla kullanılacak? Düşüncelerinizi bekliyorum.
 

klamhat

Üye
8 Ocak 2011
103
45
Bence geleceğin dili diye bir şey pek yok. Her dilin önde olduğu alanlar var. Mesela Yapay Zeka alanında python çok önde ama javascript yapay zeka denilince belki hiç akla gelmez ama bu demek değildir ki javascript gelecekte bitecek. Alandan alana göre değişir. Golang da iyi bir dildir, Golang bilen birisi üzülmez.
 
Son düzenleme:

hoaydar

Ar-Ge Ekibi
18 Ocak 2023
492
2
417
/system32
geleceğin dili olarak bakmak istiyorsak öncelikle hangi alanda yazılım yazacağımıza bir bakmamız gerekiyor. Doğrudan geleceğin dili demek yerine ileride ki potansiyel önemini tartışmak gerekir ki geliştirmeler olduğu müddetçe güzel bir rol oynayacağını düşünmekteyim.
 

Charles_

Yeni üye
18 Tem 2022
45
6
geleceğin dili olarak bakmak istiyorsak öncelikle hangi alanda yazılım yazacağımıza bir bakmamız gerekiyor. Doğrudan geleceğin dili demek yerine ileride ki potansiyel önemini tartışmak gerekir ki geliştirmeler olduğu müddetçe güzel bir rol oynayacağını düşünmekteyim
Konudada sormuştum zaten ilerde hangi alanlarda büyük rol oynayacak ?
 

tamam ağa

Uzman üye
7 Haz 2023
1,534
13
877
Go lang ileride c/c++ in yerini alabileceğini düşünüyorum yakın zamanda Pentagon açıklama yapmıştı yanılmıyorsam c dillerinden güvensizlik sebebiyle go lang in kullanılması gerektiğini savunuyorlardı.

Kısacası donanım seviyesi diller de go lang atılım yapabilir
 

Kruvazör

Ar-Ge Ekibi Lideri
28 Mar 2020
1,746
38
2,569
Wrong Side Of Heaven
arkasında google gibi proje katili bir firma olduğu sürece maalesef ki go diline bakmayı düşünmüyorum.
yarın belki keyiften bunun da fişini çekerler.
 

freebsd

Üye
24 Nis 2020
126
55
Hiçbirine geleceğin dili diyemeyiz ama illa birine diyeceksek bu go olabilir evet
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.