Merhaba arkadaşlar ben Erol
Bugün sizlere sketchwarede mevcut bir json kodunu nasıl bir yazıya yansıtırız onu anlatacağım projemizi oluşturuyoruz
Ekrana 1 Adet Buton
3 TextView (isteğe göre)
Öncelikle ben bu widgetleri kullanmayı istedim siz kendiniz farklı methodlar kullanabilirsiniz
Button1'e onClick ekliyoruz ve blok paletini açıyoruz
Operator bloklarından
Json [ ] Map
Bloğunu Sürüklüyoruz dikkat edin
Json [ ] List Map
Bloğunu sürüklemeyin
Blok paletinden 'Variable' bloklarını açıyoruz 'Add Variable' butonuna basıyoruz ve Seçeneklerden 'Map'i seçiyoruz Variable ismini herhangi birşey yapabilirsiniz ben 'map' yaptım
Blok paletinden 'View' bloklarına geçip 'setText []' bloğunu sürüklüyoruz (3 tane olacak şekilde)
setText bloklarında text seçimlerini yapıyoruz (textview1 setText [] gibi)
aynı şeyi eklediğimiz 'Operator' bloğunada ( Json [ ] Map) yapıyoruz oluşturduğumuz Variable Map ini seçiyoruz operator bloğunun boşluğuna json kodunuzu aşağıdaki formatta yazıyorsunuz
Örnek:
Benim kodum bu oldu siz isteğinize göre değiştirebilirsiniz şimdiye kadar naptik peki?
JSON yazısını alıp Java’nın okuyabileceği bir kutuya (Map Variable) koyduk. Artık içindekilere map.get("isim") gibi bakabiliyorsun
Evet şimdi setText bloklarına gelelim setText [] boşluklarını dolduracagiz
Variable bloklarını açıyoruz blok paletinden 'getKey []' adlı bloğu sürükleyip tüm setText blokların boşluğuna yerleştiriyoruz burada konuyu kavramak lazım
getKey bloğu ile kaydettiğimiz Json kodundaki keylerden veri çekeceğiz (value) mesela
Key: isim (getKey bloğuna bu key kısmını yazacağız)
Value: Erol (keydeki valueyi otomatik bize yazdıracak)
Evet şimdi json kodunuzdaki keyleri ayırt edebilirsiniz
getKey bloklarının boşluğuna json kodunuzdaki Keylerden bir tanesini yazacağız benim ilk keyim 'isim'di
O yüzden isim yazacağım diğer keyleride bu şekilde dolduracağız
Kodun son hali:

--------------------------------
NOT: ONLİNE ÜCRETLİ İŞ BAŞVURULARINA AÇIĞIM KİŞİYE ŞİRKETE ÖZEL UYGULAMALARİ UYGUN FİYATA YAPABİLİRİM
Telegram: @erolw
Web sitem: Twibby Studios
GitHub Hesabım: Github
Elinize sağlık.
Bugün sizlere sketchwarede mevcut bir json kodunu nasıl bir yazıya yansıtırız onu anlatacağım projemizi oluşturuyoruz
Ekrana 1 Adet Buton
3 TextView (isteğe göre)
Öncelikle ben bu widgetleri kullanmayı istedim siz kendiniz farklı methodlar kullanabilirsiniz
Button1'e onClick ekliyoruz ve blok paletini açıyoruz
Operator bloklarından
Json [ ] Map
Bloğunu Sürüklüyoruz dikkat edin
Json [ ] List Map
Bloğunu sürüklemeyin
Blok paletinden 'Variable' bloklarını açıyoruz 'Add Variable' butonuna basıyoruz ve Seçeneklerden 'Map'i seçiyoruz Variable ismini herhangi birşey yapabilirsiniz ben 'map' yaptım
Blok paletinden 'View' bloklarına geçip 'setText []' bloğunu sürüklüyoruz (3 tane olacak şekilde)
setText bloklarında text seçimlerini yapıyoruz (textview1 setText [] gibi)
aynı şeyi eklediğimiz 'Operator' bloğunada ( Json [ ] Map) yapıyoruz oluşturduğumuz Variable Map ini seçiyoruz operator bloğunun boşluğuna json kodunuzu aşağıdaki formatta yazıyorsunuz
Örnek:
JSON:
{
"isim": "Veraildez",
"meslek": "Android Developer",
"seviye": "İleri"
}
Benim kodum bu oldu siz isteğinize göre değiştirebilirsiniz şimdiye kadar naptik peki?
JSON yazısını alıp Java’nın okuyabileceği bir kutuya (Map Variable) koyduk. Artık içindekilere map.get("isim") gibi bakabiliyorsun
Evet şimdi setText bloklarına gelelim setText [] boşluklarını dolduracagiz
Variable bloklarını açıyoruz blok paletinden 'getKey []' adlı bloğu sürükleyip tüm setText blokların boşluğuna yerleştiriyoruz burada konuyu kavramak lazım
getKey bloğu ile kaydettiğimiz Json kodundaki keylerden veri çekeceğiz (value) mesela
JSON:
{
"isim": "Erol"
}
Key: isim (getKey bloğuna bu key kısmını yazacağız)
Value: Erol (keydeki valueyi otomatik bize yazdıracak)
Evet şimdi json kodunuzdaki keyleri ayırt edebilirsiniz
getKey bloklarının boşluğuna json kodunuzdaki Keylerden bir tanesini yazacağız benim ilk keyim 'isim'di
O yüzden isim yazacağım diğer keyleride bu şekilde dolduracağız
Kodun son hali:

NOT: ONLİNE ÜCRETLİ İŞ BAŞVURULARINA AÇIĞIM KİŞİYE ŞİRKETE ÖZEL UYGULAMALARİ UYGUN FİYATA YAPABİLİRİM
Telegram: @erolw
Web sitem: Twibby Studios
GitHub Hesabım: Github
Elinize sağlık.