Son gül

Cellad1453

Yeni üye
16 Mar 2018
22
0
Bursa
Selamun aleykum Hayırlı Cumalar.

SON VEFAT EDEN SAHABE

Sahabenin en son vefat edeni Ebu’t Tufeyl Amir b. Vasile el Leysi (ra) imiş. Vefat tarihi için çeşitli rivayetler mevcut imiş ama en üzerinde ittifak edileni hicri 110 yılında vefat ettiği bilgisi imiş. Ebu’t_Tufeyl Mekke'de vefat etmiş. Medine'de ise Ebu Tufeyl’den daha önce ama en son vefat eden sahabi ise Mahmut b. Rebi imiş.

12. derecede şair bir sahabi

Uhud savaşı olduğu sene doğmuş, Peygamberimizin son sekiz senesine yetişebilmiş. İmam Azam Ebu Hanife kendisini görmüş. Hicri 110 yılında onun vefatından sonra doğanlara Etbaüttabiin deniliyormuş. Sahabe 12 dereceye ayrılıyormuş, el Leysi 12. derecede bir sahabi imiş. Şairmiş, hem de evlad acısı gören şairlerden. Vefat eden bir oğlu için söylediği bir şiir okunurken çok hüzünlenip ağladığı, o hüzünle o yıl vefat ettiği rivayet ediliyor. 103 yaşında, hicri takvime göre 106 yaşında vefat etmiş.

Hz Ali'nin bayraktarlarından imiş. Ömer b. Abdülaziz devrini görmüş. Bir gün şöyle demiş: “Yeryüzünde bugün benden başka Efendimiz'i görmüş biri kalmadı.”

Kaynaklardan kendisinin şu sahabiler ile de sohbet ettiğini, onlardan hadis rivayet ettiğini okuyoruz: Ebû Sureyha Huzeyfe b. Üseyd, Huzeyfe b. el-Yemân, Zeyd b. Erkam, Sa’d b. Mâlik, Ebû Abdullah Selmân b. el-İslâm, Abdullah b. Abbâs, Hz. Ebû Bekr, Abdullah b. Mes’ûd, Ali b. Ebî Tâlib, Ömer b. el-Hattâb, el-Fadl b. el-Abbâs, Mucma’ b. Câriye b. Âmir, Muâz b. Cebel, Muâviye b. Ebî Sufyân, Bekr b. Garvâş, Fulân b. Câriye…

Allah mekânlarını cennet eylesin, bizleri de takipçileri eylesin.


Vesselam...
 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.