Son zamanların Deli virüsü CryptoLocker :)

TheTrueHack

Yeni üye
24 Ara 2015
20
0
Selamun Aleyküm
Bildiginiz üzere son zamanlarda ismini duydugunuz bir fidye virüsü
kişilerin hem veri'lerine zarar veriyor hemde Fidye istiyor
Peki bu lanet sey nasıl bulaştı ? nasıl temizliycegiz vede şifrelenen dosyalarımız ne olucak ?
cryptolockermesaj.jpg


1. Nasıl bulaşır ?

CryptoLocker Dedigimiz fidye virüsünün asıl bulaşma yöntemi vede orjinal CryptoLocker virüslerinde bu gözlemlenmiştir. İlk önce e-posta adresinize CryptoLocker üreticilerinden size ttnet faturasıymış gibi bir görünen vede faturaya ödeme yapmak için tıkladıgınızda bilgisayarınıza (.exe) uzantılı bir dosya inmektedir,
Bilgisayar kullanıcıları bu uzantıya dikkat etmeden açtıgı anda bilgisayarınızdaki
3fr, accdb, ai, arw, bay, cdr, cer, cr2, crt, crw, dbf, dcr, der, dng, doc, docm, docx, dwg, dxf, dxg, eps, erf, indd, jpe, jpg, kdc, mdb, mdf, mef, mrw, nef, nrw, odb, odm, odp, ods, odt, orf, p12, p7b, p7c, pdd, pef, pem, pfx, ppt, pptm, pptx, psd, pst, ptx, r3d, raf, raw, rtf, rw2, rwl, srf, srw, wb2, wpd, wps, xlk, xls, xlsb, xlsm, xlsx. Yani Microsoft ürünlerinin dosyaları (word, excel vb), Adobe ürünlerinin dosyaları (ai, eps, psd vb), resim/fotoğrafları (jpg, raw vb), ve çok farklı uzantılara bulaştıgı anlaşılmıştır.
Virüs bilgisayarı komple etkisi altına aldıkdan sonra , ekrana bir uyarı mesajı göndermektedir

yukardaki resimde oldugu gibi.

2. Nasıl Temizlenir ?

Artık bilgisayarınız bir zombi olmuş durumda bilgisayarınızın en net temizlenmesi format atmakla olur, fakat virüsün bulaştgı bilgisayarlar çogunlukla firmaçalışanlarının cihazlarıdır ve içlerinde oldukca önemli veriler yer almaktadır o yüzden nasıl temizleyecegimizi detaylı şekilde anlatıyorum.

A) İndirmemiz gereken programlar.
A.1) Norton power Eraser Kullanımı ve indirme link
A.2) Comodo Antivirüs

Yukarda verdigim programları Sırasıyla çalıştırıp temizlemi işlemini sagladıgınız zaman
bilgisayarınızı tertemiz şekilde kullanmaya devam edebilirisiniz.

Sıra geldi Bilgileri kurtarmaya

Yakında Eklenicektir.[/COLOR][/CENTER]
 

KurokoTetsuya

Kadim Üye
23 Nis 2015
5,028
2
SGA
eline saglik. bence CryptoLocker silici satin alinsa da verilmezdi cunku eger oyle olsa satin alindiginda kisi heryerde yayinlardi
 

Theros

Uzman üye
21 Eki 2013
1,111
2
İstanßLue


Sıra geldi Bilgileri kurtarmaya

Yakında Eklenicektir.


Bence hiç ekleme CryptoLocker enfekte olmuş ve verileri şifrelenmiş sistemler üzerinde asla antivirus - anti-malware taramaları gerçekleştirme. Aksi halde decryptor olmasına rağmen dosyalarını çözemezsin ve fidye ödeyerek dosyalarını kurtaramazsın. Tamamen dosyalarına elveda demiş olursun.

Sisteme enfekte olmuş CryptoLocker varyantı yeniyse decryptor aracı varsa bile dosyalarını çözülemeyebilir. Bu tamamen Decrypter geliştiricisinin zararlıyı zaafiyetten kurtarmasına bağlı bir durumdur. Hiç bir zaman garanti bir yol değildir.
 

asice0133

Yeni üye
23 Nis 2015
3
0
Kardeşimmmmmmmm adamın dibisin be sabahtan beridir bu virüsü araştırıyordum sayende 100 tl cepte şirketin pcsne atmışlar adamsın be
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.