Sosyal Mühendislikte Gelişim İçin Ne Yapabilirim?

laz123123

Üye
8 Ocak 2017
140
2
Başlıkta da belirttiğim gibi kendimizi bu konuda geliştirmek için nasıl bir yol izlemeliyiz, uygulamaya koyarken nasıl gerçekleştirmeliyiz gibi sosyal mühendislik ile ilgilenenler fikir veya önerilerini yazabilirse memnun olurum
 

Voldemort

Üye
30 Nis 2020
220
1
Merhaba,sosyal mühendislik becerisi için karşıda ki kişi hakkın da bilgi sahibi olmak ve sonrasın da konuşmak iletişim de olmak, bilgileri toplayıp yeterince ilişki kurduktan sonra amacı gerçekleştirmek gibi adımlar yapılır sosyal mühendislikte hayal gücünüzün olması gerekir ki senaryo üretebilesiniz bilgiyi toplamak kadar kullanabilmekte önemlidir bu gibi becerileri geliştirmeniz gerekmekte,iyi forumlar dilerim
 

HafifHacker

Yeni üye
5 Ocak 2013
19
0
Christopher Hadnagy ve Paul Ekman gibi insanları kitaplarını oku. Sürekli okumaya aç ol. Beden dili gibi alanlarda kendini geliştirmeye çalış youtube'da bu içerikleri izleyebilirsin. Ama en önemlisi bunu uygulamaya çalışmak. Yeni öğrendiğin bir şeyi yakın çevrendeki insanlar üzerinde iyimser tavırlarla deneye bilirsin uygulayarak geliştirebilirsin ancak. İyi forumlar.
 

'Türk

Kulüpler Genel Sorumlusu
5 May 2020
2,463
1,537
K E R K Ü K
sosyal mühendislikte ikna kabiliyeti maksimum seviyede olmalıdır.

phsing veya link hack taktikleri için ufakta olsa html bilinmelidir.

toollara hakim olunmalıdır, brute force 'de sosyal mühendisliğe giriyordu sanırım bi nevze bilgi toplayıp word dosyası hazırlamak için. yerinde soru sormanız gerekmekte.

insanı kandırma sanatı kitabını okumanızı tavsiye ederim yanlış hatırlamıyorsam yazarı şuan fbı da çalışıp seminerler vermekte.
 

Memati'

Co Admin Yardımcısı
7 Nis 2020
2,296
3,540
Merhaba, Kurban ile iletişiminiz iyi olmalı. Gerçekçi olmalısnız. İkna edici olmalısınız.
 
Son düzenleme:

Ariss

Kıdemli Üye
8 Mar 2016
4,583
114
uzay
Merhaba,

bol bol kitap okuyup okuduklarını kendi hayatında uygulamalısın veya test etmelisin. Bire bir görmen gerekiyor yani ben kitap okudum her şey bitti değil

 

X-Code

Uzman üye
19 Mar 2019
1,855
336
Localhost
Merhaba;

İnsanlar İle İletişiminizi Kuvvetli Tutmanız Gerek. Bunun İçin Piyasada Bulunan Bir Sürü Kaynak Var. Bu Kaynaklar Doğru İletişimin Nasıl Yapılabilecegini Anlatmakta. Bunlari Okuyup Kendinizi Geliştirmelisiniz. Ayrıca İkna Kabiliyetinizi Mutlaka Geliştirmeniz Gerek. Zira Sosyal Mühendislikte Aslında Her Şey Karşı Tarafı İkna Etmeye Dayanır. Gerek Etrafınızdaki İnsanlarla Gerek de Başka İnsanlarla Sürekli İletişim Kurmanızı Tavsiye Ederim, Kendinizi Geliştirmek İcin. Birde Sosyal Mühendislik İcin Hedefinizin Zaaflarını Bilmeniz Gerek. Hedefiniz Hakkında Ne Kadar Çok Bilgi Toplarsaniz Kullanacağıniz Senaryo O Kadar Etkili Olacaktır. Hedef Hakkında Detaylı Bir Araştırma Yapıp Akabinde Kendinize Güzel Bir Senaryo Cizmeniz Gerekmekte. Sonrasında İse Yapacağınız Tek Şey Bu Senaryoyu Uygulamak Ve Hedef İle İletişime Geçmek. Birde Güven Çok Önemli Karşı Tarafin Güvenini Sarsacak Herhangibir Şey Yaptığınız Takdirde İstediğiniz Sonucu Alamazsınız. Sosyal Mühendisliginizi Geliştirmek İcin Forumumuzun İlgili Bölümünde Açılmış Konulari İnceleyebilirsiniz;

https://www.turkhackteam.org/sosyal-muhendislik/

Iyi Forumlar...
 

`AJAX

Katılımcı Üye
21 Haz 2019
398
7
Hayalgücünü genişletmeli, bu konularda bol bol örnekleri incelemelisin, kitaplar okumalısın, planlı ve düzenli olmalısın herşeyi önceden planlayıp hareket etmelisin yani kişiyi önceden tanımalı veya tanıyacak kadar bilmelisin ki planını ona göre hazırlayıp herşeye karşı bir cevabın olabilsin.
 

Bəy

Özel Üye
21 Haz 2015
4,810
266
Konya
İnsanlarla yüz yüze iletişim kurun. Onlara bir fikrinizi kabul ettirmeye, bir şey satmaya yahut bir şey almaya ikna etmeye çalışın. Zayıf noktalarını, neden etkilendiklerini inceleyin.
 

ByZehirx

Yaşayan Forum Efsanesi
10 Şub 2012
12,440
2,051
35
Osmaniye 80
Şakamı bu bide ciddi ciddi cevap veriyorlar.
Türkiye de yaşiyorsun dostum
Sokakları bırak çevrenden 10 tane adama sor
Yalanın sosyal müdenlisliginimi bulmuşlar der
Yalan dostum yalan

Bunun cevabi yalandır
Eğer ögrenmek istiyorsan git bir emlakcinin ofisine sana denizi olmiyan şehire plaj projecisi nasil mimarlik yapiliyor anlatsin.


Şaka gibi ya yalan söylemenin muhendisliqi olmaz ama biz buna mühendislik diyerek daha ilk okul 3 terk insanları başimiza mühendis ediyoruz ulan mühendislik nedir diye sorsak cevap veremezler ama (!) Yalan söyledikleri için mütahitim dese inanirsiniz.

:)
İhbar buttonuna yüklenin gerçekleri yazan yorumu sildirin.
 

`AJAX

Katılımcı Üye
21 Haz 2019
398
7
Şakamı bu bide ciddi ciddi cevap veriyorlar.
Türkiye de yaşiyorsun dostum
Sokakları bırak çevrenden 10 tane adama sor
Yalanın sosyal müdenlisliginimi bulmuşlar der
Yalan dostum yalan

Bunun cevabi yalandır
Eğer ögrenmek istiyorsan git bir emlakcinin ofisine sana denizi olmiyan şehire plaj projecisi nasil mimarlik yapiliyor anlatsin.


Şaka gibi ya yalan söylemenin muhendisliqi olmaz ama biz buna mühendislik diyerek daha ilk okul 3 terk insanları başimiza mühendis ediyoruz ulan mühendislik nedir diye sorsak cevap veremezler ama (!) Yalan söyledikleri için mütahitim dese inanirsiniz.

:)
İhbar buttonuna yüklenin gerçekleri yazan yorumu sildirin.

Sosyal mühendislik yalandan ibaret değildir, sosyal mühendislikte doğruyu söyleyerekte amacımıza ulaşabiliriz sosyal mühendislik daha çok istediğimizi almak için ikna etmedir, gerektiğinde ise kandırmadır, kısaca isteğimize ulaşma çabasıdır bunu ister yalan ile yaparsın ister başka yol ile kişiyi tanımak ve bunun doğrultusunda hareket etmemiz, sonucunda ise gerekli gördüğümüz yolu tercih kabul etmemizdir bu yüzden sosyal mühendislikte herşey mübahtır diye bir kavram ortada bu da iknanın yoluna giden çeşitlilikten olduğunu düşünüyorum umarım saygısızlık olarak neticelendirmezsiniz hocam sadece düşüncemi belirttim.
 

ZuL-RaA

Kadim Üye
9 Ara 2017
5,550
837
Semerkant
Merhabalar,
Aslında bir sanat... Bu sanatta en çok lazım olacak şey güven. Güveni dediklerimizle sağlarız. Dediklerimiz tutarlı olacakki güven sağlayabilelim.

Kişisel gelişim videoları izleyebilirsiniz. Bu alanla ilgili kitaplar okuyabilirsiniz.

https://youtu.be/p6gvzZbchCo

https://youtu.be/uTLT378GBug

https://youtu.be/pVWhIBSfPpQ

Kitap olarak farklı farklı kitaplar var. İnternetten PDF veya epub olarak bulabilirsiniz.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.