Spam Botlarına Keskin Bir Çözüm

'iMuh@fiz

Özel Üye
11 Ağu 2012
11,010
5
31
Bakü
Merhaba arkadaşlar,
Bugüne kadar web sitelerinde sıklıkla CAPTCHA [Completely Automated Public Turing Test to Tell Computers and Humans Apart] örnekleri gördük. Özellikle forum sitelerine üye olurken, bir makaleye yorum yazarken veya buna benzer kayıt işlemlerinde. Evet, bahsettiğimiz olgu Güvenlik Resmi.

Yalnız şunu söylemeliyim ki, artık bu da eski güvenliğini yitirmeye başladı. Son zamanlarda akıllı programlar bu karmaşık kombinasyonları çözmeye başladı. Bu durum web sahibi insanları ve kullanıcıları yine zor durumda bırakmaya başladı.

Bunun sonucunda yeni bir güvenlik uygulaması oluşumu baş göstermiş durumda. Biraz daha karşıdaki kayıt yapan kişi ya da nesneye, nesne diyorum çünkü botları da unutmamak gerek, insan özelliği yüklenmiş.

Yani tam olarak ne demek bu?

Örnek: 2fsf6 olarak oluşturulan bir kodu insan da görüp giriş yapabiliyor, bir bot program da...

Ama ekrandaki resimlerden bir birine benzeyen 3 resmi tıklayın olgusu biraz daha durumu geliştirmiş gibi. İşte buna KittenAuth diyoruz. Yalnız kör insanları da düşünmek gerekir, bunu da resim alt yazılarını dinletmek gibi, ya da 6 resmi de dinletip aklında tutması gibi çözümler sunulabilir, yine de bunlar kullanıcıları yoran ve sıkan uygulamalardır. Şu an için ASP ve ASP.Net uygulamalarında çok sık kullanılmaya başlayan örnekleri olmakla birlikte, PHP5 ile de yeni yeni farklı dillere sunulmaya başlanmıştır.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.