Sql hatalarını dorklara ekleyip yapın.
(!!UYARI!!)
Diyelim ki bir forum sitesi hedef alıyorsun ve siteye üye girişi yapılırken kullanıcı adı ve şifre gibi parametreler kullanılıyor. Siz de siteye giriş yaparken kullandığınız kullanıcı adını bu şekilde deneme amacıyla yazdınız:
Bu, hedef sitenin giriş sayfasına, giriş yapmak için girilen veriyi manipüle ederek, her zaman doğru olduğunu ifade eden bir ifade göndermeniz anlamına gelir. Eğer site güvenlik açığına sahipse, giriş yapmadan sisteme erişim kazanabilirsin.Önemli olan manipüle ve site mantıklarını anlayarak bulabilirsiniz;yaygın kullanılan taktikler yerine aynı mantıkta kullanılan çoğunluğu tercih edip dorkları yayın.Bu benim fikrimdir.
Dorklar için şu konulara bir bakın;
LÜTFEN BAŞTAN SONA KADAR OKUYUP İNCE AYRINTILARI VE KULLANIM İŞLEVSELLERİNİ KAVRAYINIZ! Merhabalar, Değerli arkadaşlarım yaklaşık bir ayı geçiyor sanıyorum ki takip ediyorum Dork ile alakalı bir çok konu açıldı. Yani artık dork yazmayı bilmeyen arkadaşlarımız bile var. Tabi kınama yok, bunu...
www.turkhackteam.org
siberataksavunma.com
Kod:
sqlmap -u "https://hedef-site.com/arama.php?kitap=*" --dbs
Bu gibi kodları deneyerek bir daha deneyin ayrıca güncelleme yapın.
Hocamın da bahsettiği gibi ülkenin popüler kelimeleri bulup/seçmek ve geliştirmek daha mantıklıdır.
İyi Günler