Merhaba arkadaşlar uzun zamandır carding işlerini yapıyordum ads sektorunde sektor bitti ve sql inject , web index tarzı işlere merak sarmaya başladım bunları biraz araştırdım heves ettim başlasam zor bir işmi veya öğrenmem ne kadar surer cevaplarsanız sevinirim
Öğrenme işi kişiden kişiye göre değişir benim 2 ayda öğrendiğim konuyu sen 5 ayda senin 2 ayda öğrendiğin konuyu ben 1 yılda öğrenirim. Kişiden kişiye göre değişir, bir tarih vermem doğru olmaz. SQL ve index ayrı şeyler SQL bilgileri verileri yönetmek tasarlamak veri tabanı oluşturmak için kullanılan bir dildir. index ise veri tabanı dizinidir
Bir siteye index basmak (index frontend mantığıdır aslına) için shell upload etmen gerekiyor ilk başta sonrasında public_html kısmından kendi indexini entegre edebilirsin. Forum üzerinden hazır indexler bulabilirsin veya kendi indexini yazabilirsin. Bunun içinse html ve css bilmen gerekiyor. Fakat bunları direkt yapmaktansa önce web mantığını öğren, SQL mantığını öğren. Tabii SQL üzerinden veri çekebilirsin.
sql injection veya manuel sql yolu ile yapabilirsin. Hatta ilk başlarda manuel SQL öneririm cyberfox'un içine hackbar kurularak yapılıyor. Gerçek zamanlı SQL komutları kullanılıyor, SQL mantığını daha rahat anlarsın. Karşına çıkan waf, MD5 gibi konuları daha rahat anlamana yardımcı olur. sql injection için terminalde akan yazıları anlaman gerekli, anlamak içinde ingilizce tabii ki.
Fakat önce temelden başla, mantığını öğren. Web mantığını araştır öğren. Ne tür veri tabanları var, bir siteye girdiğimiz zaman sitedeki yazılar resimler indireceğimiz dosyalar nasıl bizim önümüze çıkıyor, veya aylar öncesinde kayıt olduğumuz bir site bizi nasıl hatırlıyor. Frontend backend mantığını öğren arasındaki farkları öğren.
Waf, 403 hatası MD5 gibi güvenlik önlemlerini araştır. Çünkü karşına çok çıkacak ve bilmediğin zaman sana çok fazla sorun yaratacak. Bunlar nedir, neden çıkıyor, nasıl bypass edilir gibi konuları araştır. Direkt bu işe girdiğin zaman karşına bilmediğin bir şey çıkacak ve saatlerini belki de günlerini vereceksin. Önce temelden başla mantığını kafanda oturt. Sonra ne yapmak istersen yaparsın.