SSH İle TELNET Arasındaki Farklar

3333

Emektar
27 Ara 2005
3,212
45
Little Town.
SSH İle TELNET Arasındaki Farklar


SSH bağlantının tüm içeriğini* ağ üzerinden gerçekleştirilebilecek tüm saldırılara karşı güçlü bir kripto yöntemiyle şifrelerken Telnet protokolünde şifreleme yoktur ve iletişim açık bir şekilde gerçekleştirilir.



Bunun dışında Telnet protokolü sunucu üzerindeki bazı ortamsal değişkenler üzerindeki ayarların değiştirilebilmesine olanak sağlar. Telnet’ de sunucu üzerindeki ayarları sunucuya komut gönderilerek değiştirilebilir. SSH ve bazı modern Telnet sunucuları bunu desteklemez. Bu durumun en önemli nedeni ise sunucu üzerindeki bazı ayarların değiştirilmesinin güvenlik problemlerine neden olabilmesidir.



SSH ile ilgili bir diğer önemli özellik ise bağlanılmak istenen sunucuya şifre girme zorunluluğu olmamasıdır. SSH buna imkan sağlar. rlogin protokolü de şifresiz bağlantıya izin verir fakat bu işlemi güvensiz bir şekilde gerçekleştirir. SSH bunu daha güvenli bir şekilde yapar.



Son olarak SSH sunucuya bağlanmanızı ve otomatik olarak komut göndermenizi sağlar. Bu şekilde gönderilen komut sunucu tarafında işletildikten sonra bağlantı kesilir.

alıntıdır.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.