Şu an siber güvenliğe başlamak

sleeplessqft

Yeni üye
16 May 2022
8
5
Venüs
Şu an, taze, yeni siber güvenliğe heves etmiş biri olsaydınız nereden ve hangi konulardan/dillerden başlardınız? Yani benim gibi Ççömezlere tavsiyeleriniz var mıdır? :)) Kendi kişisel alanım bu değil, yazılım da değil sadece meraktan takılıyorum arada yorumlarınızı merak ediyorum bu arada bir tarafım istese de bu alanda yoğunlaşmayı galiba kendi yoğumluğumdan odaklanamıyorum...
 

'Herodot

Katılımcı Üye
30 Eyl 2017
487
298
Kuvâ-yi Milliye
Merhaba,

Hiçbir şey bilmiyorsam aşağıya bıraktığım haritadaki konu başlıklarını gelişigüzel araştırırdım. Kendimi kasmam siber güvenlik her dakika gelişen bir bölümdür.
Çok fazla testlere girerdim, sıra sıra karşılaşacaksınız zaten.


İyi Forumlar.
 

Feqtico

Junior Hunter
24 Haz 2020
684
216
/root/
Önce siber güvenliğin ne olduğunu, network nedir web application nedir OSI layer nedir protokoller vb. gibi temel yapı taşlarını öğrenirdim. Sonra da siber güvenlik alt başlıklarından kendi alanımı seçip onun üzerine özel olarak çalışmaya başlardım.
 
19 May 2013
997
75
Network altyapısı ile başlayıp, bilgisayar, sunucu sistemlerini araştırıp. Prog. dillerinin en çok hangi alanda, avantajları - dezavantajları hakkında bilgiler toplayıp > bir dili öğrenmeye adım atıp, Linux sistemlerine giriş başlayıp toollar ile haşır neşir, Open-source hayatında aktif olarak ilerlemek hem güncel hem aşina olarak alışkanlık sağlayabilir diyebilirim.
 

blink1337dagger

Kadim Üye
7 Kas 2011
5,261
43
Chicago İL
Siber güvenlikde bir çok alan var sadece pentest olarak düşünmeki pentest içerisinde alanlara bölünen bir kısım yerel ağ tarafı ayrı web tarafı ayrı mobil tarafı ayrı sosyal mühendislik ve red team çalışmaları ap ayrı bir sektör bunun yanında SOC, SIEM , Cyber threat intelligence kısımlarıda var ki onlarında kendi içlerrinde ayrıldığı alan var.

Benim önerim şu olurdu kendime bir hedef koyup tek hedef üzerinden ilerlemek bakış açısı kazanmak içinde farklı dalların üzerinden bilgi sahibi olmak.
 

xzh

Üye
8 Nis 2020
220
73
Oncelikle neden bu alani sectigini iyice dusun, cunki gorundugu kadar kolay bir alan degil, eger guvenlikci olucaksan. Daha sonra guvenlik, savas, profilleme, takim olmak, vb kavramlari edinmen gerekir. ondan sonra siber kavramini dusunebilirsin.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.