Süleyman Demirel Üniversitesi
Süleyman demirel üniversitesi Isparta ilinde bulunan köklü bir devlet üniversitesidir üniversite eğitim öğretim faaliyetlerinin yanında araştırma ve sosyal gelişim alanlarında da aktif bir yapıya sahiptir Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen öğrencilerle geniş bir öğrenci profiline sahiptir
Ne Zaman Kuruldu Ve Adı Nereden Geliyor
Süleyman demirel üniversitesi 1992 yılında kurulmuştur üniversite adını türkiye cumhuriyeti’nin 9 cumhurbaşkanı olan süleyman demirel’den alır süleyman demirel uzun yıllar siyaset yapmış ve özellikle eğitim yatırımlarına önem vermiş bir devlet adamıdır bu nedenle üniversiteye onun adı verilmiştir
Akademik Yapı Ve Fakülteler
Süleyman demirel üniversitesi çok sayıda fakülte yüksekokul ve meslek yüksekokuluna sahiptir mühendislik tıp hukuk iktisadi ve idari bilimler eğitim ilahiyat fen edebiyat ve mimarlık gibi fakülteler üniversitenin akademik temelini oluşturur lisans eğitiminin yanında yüksek lisans ve doktora programları da aktif olarak yürütülmektedir
Kampüs Yapısı Ve Fiziki İmkanlar
Üniversitenin ana yerleşkesi olan doğu kampüsü türkiye’nin en büyük kampüslerinden biri olarak bilinir kampüs içerisinde fakülteler kütüphaneler laboratuvarlar spor alanları yurtlar ve sosyal tesisler yer alır öğrencilerin ders dışı zamanlarını verimli geçirebileceği geniş imkanlar sunulur
Öğrenci Hayatı Ve Sosyal Faaliyetler
Süleyman demirel üniversitesinde çok sayıda öğrenci topluluğu aktif olarak faaliyet göstermektedir kültür sanat spor bilim ve teknoloji alanlarında düzenlenen etkinlikler öğrencilerin sosyal yönünü geliştirmesine katkı sağlar üniversite içerisinde yıl boyunca konserler konferanslar ve festivaller düzenlenir
Isparta’da Öğrenci Olmak?
Isparta sakin ve güvenli bir şehir olmasıyla öğrenciler için rahat bir yaşam sunar yaşam maliyetleri büyük şehirlere göre daha düşüktür ulaşım genellikle kolaydır ve şehir üniversiteye uyumlu bir yapıya sahiptir doğa ile iç içe olması da öğrenciler için ayrı bir avantaj oluşturur
Üniversitenin Eğitim Kalitesi
Süleyman demirel üniversitesi akademik kadrosu ve altyapısı ile birçok alanda güçlü bir eğitim sunar özellikle mühendislik sağlık ve sosyal bilimler alanlarında tercih edilen üniversiteler arasında yer alır mezunlarının kamu ve özel sektörde istihdam edilmesi üniversitenin eğitim kalitesini gösteren önemli bir unsurdur
Süleyman demirel üniversitesi geniş kampüsü akademik çeşitliliği ve öğrenci dostu ortamı ile türkiye’de tercih edilen devlet üniversitelerinden biridir doğru bölüm ve hedefle tercih edildiğinde öğrencilere hem kaliteli bir eğitim hem de dengeli bir üniversite hayatı sunar