Sunucuda Barınan Güvenliksiz Siteleri Tespit Etmek

S4cuRiTy EneMy

Yaşayan Forum Efsanesi
24 Nis 2012
8,773
6
root@server

32giksv.png

Hk1mdjU.jpg


Tamam, bir hedef web sitesinde bir güvenlik açığı arıyorsanız ama vazgeçmek böylece bir şey bulmak. Peki bugün Sana kullanarak aynı sunucu üzerinde barındırılan mümkün savunmasız web siteleri için tarama için bir yol göstermek için gidiyorum . Uniscan Güvenlik Açığı Tarayıcısı
da hedeflenen bir web sitesine erişim bulmaya çalışırken, bu yararlıdır. Özellikler: SQL Injection güvenlik açıkları için tarar (SQL .-i) . açıkları için tarar Çapraz Site Scripting (XSS) için Uzaktan Dosya için güvenlik açıkları için tarar (RFI) dahil Yerel Dosya açıkları (SLP) dahil için tarar. Uzaktan Kumanda Yürütme (RCE) için güvenlik açıkları için tarar. - Bazı Eklentiler: . yükle formu tespit . Kodu Bilgilendirme . Email Algılama . Dış Ana Algılama . FCKeditor Yükle Testi . codeinfo () açıklanması . timthumb 1.32 Güvenlik Açığı . Web Backdoor Bilgilendirme . Yedekleme dosyaları bul Kör SQLi Testleri. kodu CGI Argüman Enjeksiyon. Webshell Bulucu. Tüm özellikleri ve eklentileri görmek için tıklayınız:
http://sourceforge.net/p/uniscan/cod.../CHANGELOG.txt Eğitimi: Uniscan Backtrack üzerinde çalışır ama bu yazının windows platformu dayalı olacak sen kadar . Bu komut dosyasını çalıştırmak için önce bilgisayarınıza Perl yüklemeniz gerekir ll Koşullar: PERL (Windows için) - Strawberry Perl for Windows Uniscan 6.2 - Uniscan | Free software downloads at SourceForge.net indir ve Perl yükleyin Uniscan indirin ve masaüstünüze ayıklayın. (C: \ Users \ Desktop \ Uniscan \ uniscan6.2) açık Sonraki cmd (komut istemi) (> Çalıştır> cmd Başlat) Şimdi dizin bizim masaüstünde olduğu uniscan.pl bulmak için var değiştirmeniz gerekir.

Kod:
CD C: \ Users \ Desktop \ uniscan6.2

X8U73H7.jpg


Tamam, şimdi Uniscan başlatarak seçenekleri kontrol sağlar

Kod:
uniscan.pl-h

9vHk4K1.jpg

Hk1mdjU.jpg


Kod:
-U: hedef-url
-B:-Uniscan arka plan gidin
-Q: Dizin Çekler etkinleştirin
-D:-Enable dinamik kontrol
-W: dosya kontrol-etkinleştirin

Tamam en # bir hedef sunucu IP tarama ve bunun üzerinde barındıran bazı hassas web sitelerini bulabilirsiniz görelim. . Önce # hedeflenen URL ile ilişkili sunucular IP bulmak için gereken yapmak için : URL IP tejji.com - Convert URL to IP Address | Tejji Örnek: Shop Furniture & Mattresses | Riley = 12.235 .119.99 Şimdi sunucuların IP # en o tarama edelim olduğunu.

Kod:
uniscan.pl-i "ip: hedef ip"

Örn
Kod:
uniscan.pl-i "ip: 12.235.119.99 ip"

Aqpglz6.jpg

Q105Two.jpg


Sonuçlar çalıştırılabilir:
Kod:
uniscan.pl-f sites.txt-bqwd

Bu güvenlik açıkları için bu sunucu üzerinde barındırılan tüm web siteleri tarar gibi, aynı zamanda yönetim paneli ve diğer sulu dosyalar için dizin kontrol eder. Bu sunucu üzerinde barındırılan diğer site Kör SQLi açıktır Gördüğünüz gibi. Bu şekilde bir hedeflenen web sitesine. Aynı sunucu üzerinde barındırılan başka bir web sitesine kabuk yönetebilirsiniz Eğer hedeflenen web sitesi veya kazanç sunucuya kök sembolik mümkün olabilir. hedef sunucu üzerinde barındırılan sitelerin herhangi ise savunmasız Uniscan genellikle bulur. Eğer sadece güvenlik açıkları için tek bir web sitesi tarama tercih:

32gp54L.jpg

kBj3E2t.jpg

Kod:
uniscan.pl-U-www.site.com bqdw

keC6zVO.jpg



Escanear site com UNISCAN BT5 R3 & WINDOWS 7 - YouTube
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.