Tails İşletim Sistemi Nedir , Ne İşe Yarar [ AYRINTILI ]

Komega

Yaşayan Forum Efsanesi
9 Tem 2013
9,706
6
Dünydn .s
Untitled.jpg


Tails Nedir?


Tails; kısaca Debian altyapısı ile çalışan bir Linux sürümüdür.Bu sürümün diğerlerinden farkı güvenlik önlemleridir.İlk olarak Tails kullananların yaptığı herhangi bir işlem hiçbir şekilde kaydedilmez.Örneğin çerez dosyaları depolanmaz.
Bunun yanında sistem konum bilginizi hiçbir internet sitesi yada yazılım ile paylaşmaz.Bilgisayarınızda sık kullanılanlar gibi bir liste oluşmaz.Gönderdiğiniz ve aldığınız mailler sistem tarafından şifrelenir.İnternete girmek istediğinizde TOR otomatik olarak çalışmaya başlar.
Kısacası Tails,kullanıcı güvenliği için oluşturulan bir işletim sistemidir.
Biz Tails ‘i usb flash bellek üzerinden kullanacağız.Bu sayede bir sorun oluştuğunda flash olmazsa bilgisayarınızda hiçbir sonuç,iz olmayacaktır.Fakat her yazımızda belirttiğimiz gibi illegal işlemlerden kaçınmanızı öneririm.Lütfen yasalarımıza uyun.

Tails Kurulumu

Kurulum oldukça basit.Madde madde gidelim;
1) Buraya tıklayarak Tails ‘i indiriyoruz.İnen dosyayı sonra kullanacağız.
2) Buraya tıklayarak ”Universal USB Installer” adlı yazılımı indiriyoruz.Yazılımın boyutu oldukça küçük.yazılımı indirdikten sonra açıyoruz.Ve aşağıdaki ayarlamaları yapıyoruz.

1.png


1 > Tails seçin
2 > Daha önceden indirdiğiniz Tails ‘i seçin (.iso uzantılı olacak)
3 > Flash belleğinizi seçin
Create ‘ e tıklayın.
3) Şimdi yükleme işleminin bitmesini bekleyin.Unutmayın bu işlem flash belleğinizdeki tüm verileri siler.

İşlem bittikten sonra bilgisayarı yeniden başlatıyoruz ve BIOS ‘u açıyoruz.Boot menüsünden Flash belleğimizi en üst sıraya getiriyoruz,kaydedip çıkıyoruz.

(Boot menüsü için; BIOS : Önyükleme (Boot) Önceliğini Değiştirmek (Bilgisayarı DVD veya USB'den Başlatma) enpedi-Anasayfa )
4) Tails otomatik olarak açılacaktır.Eğer karşınıza bir seçenek çıkarsa değiştirmeden seçili olanda enter a basın.Seçeneği değiştirmeyin.

5) Tails açıldığında,resimdeki ”Iceweasel” e tıklayarak internete girebilirsiniz.Herşey hazır.

image.jpeg
 

barankara

Katılımcı Üye
10 Tem 2014
499
0
Ya ben hack ile uğraşıyorum kali kullanıyourum kali ile arasında çok fark var mı tails linux'un? Bi de tails linuxta da kalideki gibi hack araçları bulunuyor mu ?
 

hah

Katılımcı Üye
2 Eki 2010
477
0
Ya ben hack ile uğraşıyorum kali kullanıyourum kali ile arasında çok fark var mı tails linux'un? Bi de tails linuxta da kalideki gibi hack araçları bulunuyor mu ?

hayır hack için kullanamazsın tailsi. çünkü yüklediğin her şey kapatıp açtığında silinmiş oluyor. yani bu sistem anlık bir şey yaparken korunmak için.
 

scortyu

Üye
23 Tem 2010
114
0
Hayır Saldırı içinde kullanılır. Nitekim tails'in açılımı "Unutkan Gizli Kimlikli Canlı Sistem". Anlık diyoruz ama neyi anlık tutuyor. Burada anlam karmaşıklıkları olmasın. Tails'in dökümantasyonunu okumanı öneriririm, orda neyi tutuyor neyi saklıyor, neyi nereye yolluyor e.g hepsi mevcut.

Tails Debian tabanlı olduğu için kali repolarını include edersin, kullanırsın. Burada tails ile çalışırken 2.bir flash ile depolamayıda çözebilirsin. Mesela verileri çektin. Bunları saklaman gerekiyor. Tails'in içinde bulunduğu flash üzerinde değil, diğer bellek üzerinden çalışırsın.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.