Merhaba Değerli TurkHackTeam Ailesi
Bugünkü konumuzda, Kali Linux işletim sistemini sanal makine kurmadan nasıl çalıştıracağımızı anlatacağım. Fazla detaylarla kafanızı karıştırmadan, basit ve sade bir şekilde açıklamaya çalışacağım.
Flash belleğinizin kapasitesi ne kadar yüksekse o kadar iyi olur; hem daha fazla depolama alanınız olur hem de belleği cebinize koyup istediğiniz yerde kullanabilirsiniz.
Eğer “Kali Live” şeklinde araştırma yaparsanız daha fazla detay bulabilirsiniz. Ben sadece kurulum ve kullanım kısmını anlatacağım.
1. ADIM: KALI LIVE ISO DOSYASI
- https://www.kali.org sitesine gidiyoruz ve DOWNLOAD butonuna basıyoruz.
- Açılan sayfayı aşağı kaydırıp LIVE BOOT yazan kısmı bulup tıklıyoruz.
- Ortadaki seçeneği indiriyoruz. Siz isterseniz diğer sürümleri de indirebilirsiniz, mantık hep aynı.
2. ADIM: RUFUS
- Rufus’u Rufus - Önyüklemeli USB sürücü oluşturmanın en kolay yolu adresinden indirip kuruyoruz.
- Açılan sayfayı aşağı kaydırarak indir kısmına geliyoruz ve en üstteki seçeneği indiriyoruz.
3. ADIM: KURULUM
>Flash belleği takalım
>Rufus programını çalıştıralım
>Aygıt kısmından kuracağımız Flash belleği seçelim
> Önyükleme seçimi kısmından SEÇ butonundan indirdiğimiz kali live iso dosyasını seçeceğiz

adımlar şimdilik görseldeki gibi olmalı sıradaki adım en önemli adım yaptığınız her şey tool larınız falan kayıt olmasını istiyorsanız
flash belleğe "persistence" denilen kısım var bunu yapmadan önce
> görseldeki gibi windows logosuna sağ tıklayın

> açılan sayfada DİSK YÖNETİMİ kısmına tıklayın

> açılan sayfada FLASH DİSK i seçip eğer bölünmüş ise benim sizlere verdiğim görseldeki gibi sağ tıklayıp silin ve birleştirin
(NOT: disk birleştirme için daha da detaylı bilgiye YouTube ya da forum dan ulaşın)

> KALICI DİSK BÖLÜMÜ BOYUTU nu 32gb ise 27 gb yani kapasitenin hepsini değil de ufacık bir kısmı hariç şekilde seçin
> YENİ BİRİM ETİKETİ kısmından Disk e isim verin
> DOSYA SİSTEMİ kısmından FAT32 yi seçin

şuan hazırız BAŞLAT butonuna basıp başlatalım karşınıza çıkacak olan bütün uyarılara EVET ve ya TAMAM diyelim
>Rufus programını çalıştıralım
>Aygıt kısmından kuracağımız Flash belleği seçelim
> Önyükleme seçimi kısmından SEÇ butonundan indirdiğimiz kali live iso dosyasını seçeceğiz
adımlar şimdilik görseldeki gibi olmalı sıradaki adım en önemli adım yaptığınız her şey tool larınız falan kayıt olmasını istiyorsanız
flash belleğe "persistence" denilen kısım var bunu yapmadan önce
> görseldeki gibi windows logosuna sağ tıklayın
> açılan sayfada DİSK YÖNETİMİ kısmına tıklayın
> açılan sayfada FLASH DİSK i seçip eğer bölünmüş ise benim sizlere verdiğim görseldeki gibi sağ tıklayıp silin ve birleştirin
(NOT: disk birleştirme için daha da detaylı bilgiye YouTube ya da forum dan ulaşın)
> KALICI DİSK BÖLÜMÜ BOYUTU nu 32gb ise 27 gb yani kapasitenin hepsini değil de ufacık bir kısmı hariç şekilde seçin
> YENİ BİRİM ETİKETİ kısmından Disk e isim verin
> DOSYA SİSTEMİ kısmından FAT32 yi seçin
şuan hazırız BAŞLAT butonuna basıp başlatalım karşınıza çıkacak olan bütün uyarılara EVET ve ya TAMAM diyelim
4. ADIM BAŞLATMA
> kurulum bittikten sonra eğer hata verip olmaz ise tekrar yapın aynı adımları
> Flash bellek bilgisayara takılı bir şekilde Bilgisayarı yeniden başlatıp BİOS yada eğer yapabiliyorsanız BOOT menüye gireceğiz
> Bios girenler için Bios dan Boot menüye geçip isimlendirdiğiniz Flash belleği seçin ve girin
>biraz bekleyin karşınıza mavi renkli bir sayfa gelicek başlatma seçeneği bu seçeneklerden eğer yaptıklarınız Flash belleğe kayıt olmasını istiyorsanız
1.Live System with USB Persistence
→ Yaptığın değişiklikler (kurduğun paketler, ayarların, dosyaların) persistence bölümüne kaydedilir.
→ Yani her açılışta aynı şekilde kalır.
2.Live System with USB Encrypted Persistence
→ Aynı şekilde kalıcıdır, ama persistence bölümündeki veriler şifrelenmiş olur.
→ Açılışta senden şifre ister, güvenlik için daha iyidir.
→ Ama biraz daha yavaş olabilir.
Başlangıç için ilk olanı seçelim 1. yi yani unutmayın yazıda birinci sizin karşınıza 4. olarak gelecek
bundan sonra kali linux açılacak şifre çıkmayacaktır ancak çıkarsa kulad. kali /pasw. kali dir bundan sonra kendiniz root olabilir veya kafanıza göre takıla bilirsiniz
çıkmak için ise bilgisayarı sağ üstten yeniden başlatmanız yeterli otomatik olarak windows başlıyacaktır ana dizin orası olduğu için
tekrar başlatmak için aynı adımları uygulayın
> Flash ı bilgisayara takın
> yeniden başlatıp BOOT menüye gelin
> Flash ı seçip enther diyin
> kali Live açılsın
takıldığınız bir kısım olursa seve seve yardımcı ola bildiğim yere kadar olurum
beni okuduğunuz için teşekkürler ve inşallah işinize yarar bir bilgi verdiğimi düşünerek
İyi forumlar, TurkHackTeam ailesi!