Türkiye Cumhuriyetinin güvenliğini tehdit edecek, zarar verecek iç dış faaliyetlerde bulunuyorsanız telefonunuz dinlenir.
Yabancı ülkelerdeki istihbarat ağlarına dahil olduğunuzdan şüphelenilirse telefonunuz dinlenir.
Yukarıdaki her iki madde de aynı şeyi ifade ediyor ve yasal kararlar sonucunda telefonunuz dinlemeye alınır. Bu iki maddede yer almıyorsanız telefonunuzun dinlenmesi için bir neden yoktur.
Bazı diğer durumlarda da yasal olarak cep telefonları dinlenebilir. Örneğin sanık iseniz, sanık ve sanık ile bağınız yada bir alışverişiniz olması da yeterli olabilir. Bunun dışında bir durum daha vardır. Herhangi bir devlet kurumunda çalışıyorsunuzdur ve o kurumda dönemsel olarak kriz vb durumlar çıkması halinde personellerin dışarıya bilgi aktarmaması için dinleme gerçekleştirilir. Güvenlik düzeyi yüksek kurumlardan bahsetmiyorum, aselsan gibi. Onlar zaten dinleniyor. Bahsettiğim daha basit kurumlar, banka vs gibi.
Yazının burasına kadar geldiniz ve yukarıdakilerden hiç biri sizin durumunuza uymuyor ve halen dinlendiğinizi mi düşünüyorsunuz?
Olabilir
Burası Türkiye.
Telefonun dinlendiğini öğrenmemizi sağlayan bazı efsaneler var, bunlar nelerdir? Doğruluk payı var mı?
Bazı insanları paniğe sokan bir yöntemden bahsedeyim. Bu yöntem sözde telefonun dinlenip dinlenmediğini anlamınızı sağlıyor. Bu yönteme o kadar inananlar var ki hatta polisi arayarak beni kim dinliyor diye soranlar, şikayet edenler vs olmuştu zamanında.
Aslı olmayan bu yöntem şu şekilde: Cep telefonunuzun arama kısmına #31#3111i yazıp arkasına da kendi numaranızı ekliyorsunuz ve ara tuşuna basıyorsunuz. Yani arama ekranına şu şekilde bir numara tuşlamış oluyorsunuz: #31#311105074220000 daha sonra ara butonuna basarak bu numarayı arıyorsunuz ve karşınızda bir ses duyarsanız telefonunuz dinleniyor anlamına geliyor. Bu efsaneye göre dinleniyor anlamına geliyor tabii ki..! Bazılarımıza göre yanlış bilgde olabilr Elimdem geldiğince yardımcı oluyorum yardımcı olduysam ne mutlu bana bu arada öyle numara aramayın o doğru değildir. Bildiklerimin Hepsi bu