Merhaba geçmiş olsun konu hakkında çok bilgim yok ama yardımcı olmaya çalışacağım...
Sizin telefonunuza bağlı olan Google hesabızı yani gmail inizi başka biri biliyorsa hesaba giriş yapıp sizin şahsi ve o gmailde olan başka cihazları sıfırlaya bilir ama ben kimseye vermedim diyorsanız gmail çalınmış ve kötü amaçla sizin telefonunuzu sıfırlanmıştır.
NOT: Google kaybolan yada çalınan cihazları uzaktan veri silme veya cihazı sıfırlama özelliği taşıyor bu iyi bir özellik ama bunu kötüye kullanan şahıslar var.
Hesaplarımınızın gizlilik ve güvenliğini sağlayalım şifre ve hesap kayıt adlarımızı kimse ile paylaşmayalım , yoksa zor duruma düşen gine bizler oluruz! Mesela çift kodlu doğrulama gibi önlemler alınmalı.
Sizin telefonunuzun internete bağlı olup olmamasına gerek bile yok neticede sizin bir gmailiniz var ve her şey o gmail üzerinden yürütülmüş. Ben de önceden bu konunun aynısını yaşadım tanıdığım iki kişi aynı gmaili kullanıyor ve biri yanlışlıkla diğerinin cihazını sıfırlıyor, buna benzer konulardan ders çıkarıyoruz.
Tekrar dan geçmiş olsun...
Konu hakkında daha fazla bilgisi olan arkadaşlar yardımda bulunursa sevinirim.