ux'e göre yapılıp yapılmayacağı karar verilmeli, vereceğin eğitimin kalitesi çok önemli yoksa biliyorsun ki phpnin kendi dokümantasyonlarında da öğreniliyor. Ondan da önce back-end geliştirme konseptlerini öğrenince PHP'nin bir araç olduğunu anlıyorsun. PHP ile yaptığın şeyi asp ile de yapabileceğini anlıyorsun.
Üzerinize alınmayın ama 2 ~ 3 video izleyip basic to do list yapmış, weather app, calculator, ATM System yapmış kişiler kendini developer sanıp udemy'den 3 ~ 5 useless sertifika alıp kendini mezun edip ne hikmetse emekli de edip 0 sektör tecrübeleri ile eğitmenliğe kayıyorlar.
Verdikleri eğitim de ileriye yönelik bir yatırım denmeyecek kadar önemsiz, iş görüşmelerinde hiç bir işe yaramaz çok defa karşılaştım. Önümde çok kişiyi elediler. O sebepten ötürü vereceğin eğitim kaliteli olmalı ondan da önce sen kaliteli olmalısın çünkü kişi kaliteli biri ise, iletişim becerileri iyi ise. Kaliteli bir iletişim kuruyorsa vereceği derste iyi olur.
Derslerin tutup tutmayacağı dersi publish eden kişiye bağlı design ettiği ux'e bağlı. Anlık fikir ile yapılmış bir şey ise forumda çok karşılaştım şu dersleri vs vs. ve bir daha görmedim. O yüzden uğraş verilip feedback'leri gözden geçirip ona göre bir ux haritası çizip yayınlamak çok daha iyi.