- Konuyu başlatan
Üstadım ellerine sağlık, bu listeye tek bir ekleme yapmak isterdim...
Açık olan bir IRC sunucusunda yönetim bir kanal açsa, kendi yöneticilerine yöneticilik verse, bazı durumlarda işe yarayabilir.
- "Hack nasıl yapacam?" sorularının yarısı IRC'ye taşınır. Orada daha hızlı ve etkin bir şekilde trolle... yardım edebiliriz.
- Sadece devamlı kod paylaşımı yapılacak yardım durumlarında, hiç sevmediğim teamviewer yerine elemana ordan kodu copy paste ediveririm. Böylece yeni üyelere karşı teamviewer'ın yönetici yetkisi ile açılmasının default olmasını hain emellerine alet eden kimse de olamaz.
- Üyeler yakınlaşır, çünkü Sohbet/Geyik'te 5 dakikada bir konuyu kontrol etmek ve cevap vermek yerine orada foruma hiç bir yük bindirme korkusu olmadan daimi bir geyik dönecektir. Ha bu durumda terbiyesizlik vs. de olacaktır, bunun için de yöneticiye rica yollu "XXX küfrediyor, IRC'ye bir dakika girip ban atabilir misiniz?" cinsinden bir mesaj atılabilir veya ayrı bir iki tane IRC yöneticisi olabilir. Gerekirse herkes "silent" başlayıp, +'sını ancak kullanıcının kendisi olduğunu kanıtlarsa alabilir. Burada teorim biraz zayıf, terbiyesizlik tek başına IRC kanalı açılmasının karşı-tezi olabilir. Buna da itiraz edenimiz olamaz. Kaynak ayrılma yoluyla bir çözüm bulunmazsa, 5 dakikada bir elemanın tekinin girip küfretmesi yerine kanalın hiç açılmaması daha uygun olabilir.
Eyvallah IRC kanalı açılması da umarım değerlendirilir